ABD'deki Arbery Cinayeti Davasinda Saniklar Cinayetten Suçlu Bulundu

ABD'de geçen yil ormanlik alanda kosu yapan Ahmaud Arbery'yi öldürmekten yargilanan 3 kisi cinayetten suçlu bulundu.

Subat 2020’de kosu yapan 25 yasindaki siyahi Ahmaud Arbery'nin ölmüne iliskin, Travis McMichael, Gregory McMichael ve William Bryan, haklarindaki cinayet, agir saldiri, hürriyeti tahdit girisimi gibi tüm suçlamalardan suçlu bulundu.

Jüri, kapanis konusmalarindan sonra 10 saat süren müzakerelerin ardindan bu karara ulasti.

Saniklarin her birinin en az ömür boyu hapis cezasi almasinin beklendigi bildirildi.

Kararin açiklanmasinin ardindan, Ahmaud Arbery’nin babasi Marcus Arbery aglayarak mahkeme salonu disinda bekleyen destekçilerine sarildi.

Arbery, oglunun hiçbir sey yapmadigini, yalnizca kostugunu ve hayal kurdugunu söyledi.

3 sanik hakkinda nefret suçundan ayri bir davanin ise 10 hafta sonra federal mahkemede baslayacagi ögrenildi.

Georgia'nin Brunswick kentinde, 23 Subat 2020'de Gregory ve oglu Travis McMichael, kosu yapan 25 yasindaki Ahmaud Arbery'ye saldirmisti.

Saldirganlara eslik eden komsulari William Bryan tarafindan çekilen saldiri videosu 5 Mayis 2020'de sosyal medyaya düsünce ülke çapinda infial uyandirmis ve saniklar 7 Mayis'ta tutuklanmisti.

Ülkede tepkiyle karsilanan 28 saniyelik kayitta, baba ile oglunun kosu yapan Arbery'ye kamyonetleriyle yaklastigi, Travis McMichael'in araçtan inerek Arbery ile itistigi, daha sonra siyahi adamin silahla vuruldugu ve yere düsmeden önce sendeleyerek yürüdügü görülüyordu.

Savunma avukatlari, saniklarin, mahallerinde suç isleyen Arbery’ye karsi kendilerini savundugunu ileri sürmüs, savcilik ise Arbery’nin suç isledigine dair bir kanit olmadigini ve öldürüldügü sirada elektrikçi olmak için teknik okula devam ettigini ifade etmisti.

Kaynak: AA