Türkiye'nin En Kuzeyinde Yazdan Kalma Günler

’Kis mevsimi geliyor, soguk havalar basladi’ derken günes yeniden yüzünü gösterdi. Türkiye’nin en kuzeyi Sinop’ta vatandaslar yazdan kalma son günlerin tadini çikardi.

Türkiye'nin En Kuzeyinde Yazdan Kalma Günler
Son zamanlarda etkisini artiran soguk havalar yerini günesli bir havaya birakti. Kuzeyin yildizi Sinop’ta termometreler 18 dereceyi gösterdi. Hava sicakliginin yükselmesiyle insanlar solugu sahil ve yürüyüs yollarinda aldi. Asiklar Caddesi yürüyüs yapanlarla dolup tasti. Torunlari ve çocuklariyla disari çikan aileler oyun parklarini doldurdu. Çimlerde oturup dinlenenler ve voleybol oynayarak vakit geçirenler objektiflere yansidi. Sahil boyunca da denizin durgun güzelligi esliginde yürüyüs yapanlar essiz manzaranin keyfini çikardi.

Konu ile ilgili açiklamalarda bulunan Muhammet Özalp, “Hava güzel bugün. Boyabat’tan geliyoruz buraya. Bu aylarda havanin çok soguk olmasi gerekirken gördügünüz gibi her taraf yesillik. Hava güzel. Günesli. Biz de arkadasimla gezmeye geldik buraya” dedi.

Nurettin Uçar, “Valla havanin kiymetini biliyoruz. Havalar çok güzel gidiyor. Ticaret yönünden de bize yansimasini görüyoruz. Insallah böyle gider diyelim" diye konustu.

Irfan Findik ise “Hava güzel. Arkadasimla disariya çiktik. Su anda sahili izliyoruz güzel bir sekilde" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA