Moldova Akademik Dans Toplulugu Joc, Baskentte Sahne Aldi

Moldova Kültür Günleri etkinlikleri kapsaminda, "Joc Moldova Akademik Dans Toplulugu" baskentte sahneye çikti.

Moldova Kültür Günleri etkinlikleri kapsaminda Congressium'da düzenlenen gösteriye, Moldova'nin Ankara Büyükelçisi Dmitri Croitor'un yani sira çok sayida sanatsever katildi.

Büyükelçi Croitor, gösteriden önce seyircilere hitabinda, Moldova'nin 30. kurulus yil dönümü vesilesiyle ülkenin ünlü sanatçilarini Türkiye'ye davet ettiklerini belirtti.

Türkiye-Moldova iliskilerinin her zaman çok iyi oldugunu dile getiren Croitor, iki ülkenin stratejik ortak oldugunun altini çizdi.

Croitor, Moldova'nin bagimsizligini taniyan ilk ülkenin Türkiye oldugunu hatirlatti.

Iki ülke arasindaki vizesiz seyahat, serbest ticaret anlasmasi, Moldova'da faaliyet gösteren Türk sirketleri gibi konularin baglari kuvvetlendirdigini belirten Croitor, her alandaki is birligi için Türkiye'ye tesekkür etti.

Moldova'nin geleneksel kiyafetlerinin ve müzik kültürünün yansitildigi gösteride 80 dansçi yer aldi.

- Moldova Kültür Günleri

Ankara'da 28 Kasim'a kadar sürecek Moldova Kültür Günleri etkinlikleri, 24 Kasim'da Cumhurbaskanligi Senfoni Orkestrasi (CSO) salonunda düzenlenecek "Moldova Ulusal Halk Müzigi Orkestrasi Lautari" konseriyle devam edecek.

Ayrica, 27 ve 28 Kasim'da baskentteki iki ayri alisveris merkezinde "Kadinca Dans Toplulugu"nun gösterilerinin yani sira geleneksel kiyafetler, lezzetler ve el yapimi ürünler sergilenecek.

Kaynak: AA