Kütahya Il Özel Idaresinin 2022 Yili Bütçesi 215 Milyon Lira Oldu

Kütahya Il Özel Idaresinin 2022 yili bütçesinin 215 milyon lira olarak belirlendigi bildirildi.

Kütahya Valisi Ali Çelik, bütçe görüsmelerinin tamamlanmasinin ardindan yaptigi açiklamada, Il Özel Idaresinin Kütahya’yi bütünüyle ele aldigini, en ücradaki köyleriyle, sehir merkeziyle yasanabilir ve daha güzel bir yer olabilmesi için gösterdigi çabayi artirarak devam ettirdigini söyledi.

Meclis üyelerinin uyum içinde çalistigini aktaran Çelik, "Il Genel Meclisi Baskani sahsinda hepinize sükranlarimi sunuyorum. Basarili çalismalara vesile oluyorsunuz. Tas üzerine tas koymaya devam ediyorsunuz. 2022 yili bütçesi bu vesile ile hayirlara vesile olur. Planlama asamasinda muhakkak degisik ani gelisen ihtiyaçlar olur, onlarin ortaya çikaracagi gerekli gereksinimler mutlaka degerlendirilip, çözüm üretilecektir." dedi.

Il Genel Meclisi Baskani Musa Yilmaz ise 2022 yili bütçesinin yapilan oylama sonucunda meclis üyelerinin oy birligiyle 215 milyon lira oldugunu anlatti.

Bütçenin yüzde 74 olan 166 milyon lirasinin Il Özel Idaresi birim ve müdürlüklerine ayrildigini dile getiren Yilmaz, sunlari kaydetti:

"Bütçede 39 milyon 225 bin liralik kismini il müdürlüklerine ayirdik. Bu da yüzde 18’in üzerinde bir orana tekabül ediyor. Ilçe müdürlüklerimize de 10 milyon lira civarinda bir kaynak ayirarak genel anlamda böyle bir paylasim yaptik. Temel görev alanimiz içerisinde yol, su, köylerin altyapisi ve diger hizmetleri yerine getirirken son üç yildir iki alanda yogunlasiyoruz. Onlara daha fazla bütçe aktarma gayretindeyiz. Bu fasillar özellikle kültür ve turizm agirlikli. Bütçemizin en büyük kalemi mevzuat geregi ve genel bütçede oldugu gibi egitim hizmetlerine 30 milyon liralik bir kaynagi Il Milli Egitim Müdürlügümüze aktarmis bulunuyoruz."

Kaynak: AA