Bursa'da Görevi Sirasinda Hayatini Kaybeden Itfaiye Eri Topraga Verildi

Bursa'nin Orhangazi ilçesinde yangina müdahale ederken rahatsizlanan ve kaldirildigi hastanede yasamini yitiren itfaiye eri, memleketi Yalova'da son yolculuguna ugurlandi.

Itfaiyeci Cengiz Topel Figen'in naasi, Orhangazi Devlet Hastanesi morgundan alinarak evinin önüne getirildi.

Cenaze, Figen'in ailesi, yakinlari ve komsularindan helallik alinmasinin ardindan Orhangazi Itfaiye Amirligi binasinin önüne tasindi.

Buradaki törene, Bursa Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Süleyman Çelik, Orhangazi Kaymakami Süleyman Özçakici, Belediye Baskani Bekir Aydin, Bursa ve çevre illerden itfaiye yetkilileri ve çalisanlari ile vatandaslar katildi.

Dua edilen törende konusan Çelik, Figen'in görev sehidi oldugunu belirterek, ailesine bassagligi dileklerini iletti.

Daha sonra Çelik, Cengiz Topel Figen’in ogullari Gökhan ve Haci Ahmet Figen'e Türk bayragi verdi.

Törenin ardindan Yalova'nin Sugören köyüne götürülen Figen'in naasi, cenaze namazinin ardindan köy mezarliginda topraga verildi.

Cenaze namazinda, Figen'in ailesi, yakinlari ve mesai arkadaslarinin yani sira Yalova Valisi Muammer Erol, Orhangazi Belediye Baskani Bekir Aydin ve vatandaslar hazir bulundu.

Orhangazi ilçesinde dün Dutluca Mahallesi'ndeki bir evde çikan yangina giden Bursa Büyüksehir Belediyesi Orhangazi Itfaiye Amirliginde görevli Cengiz Topel Figen (56), alevlere müdahale ederken fenalasmis, kaldirildigi Orhangazi Devlet Hastanesinde müdahaleye ragmen kurtarilamamisti.

Kaynak: AA