'Baskanin Kim Olacagina Sadece Ve Sadece TBB'nin Genel Kurulu Karar Verebilir'

Ankara Barosu Baskani ve Türkiye Barolar Birligi (TBB) Baskan adayi Av. Erinç Sagkan, “5 Aralik günü TBB’de degisim yasanacak ve çok güçlü bir yönetim kurulu ve esitler arasinda güçlü bir temsilcisi, sözcüsü olacak baskani seçilecektir” dedi.

'Baskanin Kim Olacagina Sadece Ve Sadece TBB'nin Genel Kurulu Karar Verebilir'
Ankara Barosu Baskani ve TBB Baskan Adayi Erinç Sagkan, memleketi Gümüshane’de, Gümüshane Barolar Birligi toplanti salonunda basin açiklamasi yapti. Sagkan, “Türkiye Barolar Birligi’nin baskaninin kim olacagina sadece ve sadece TBB’nin Genel Kurulu karar verebilir. Bir baska kisinin buna karar verme yetkisi bulunmamaktadir” dedi.



5 ARALIK GÜNÜ TBB’DE DEGISIM YASANACAK

4-5 Aralik’ta yapilacak Türkiye Barolar Birligi Genel Kurulu’nda, TBB’de degisim yasanacagina cani gönülden inandigini belirten Sagkan, “Biz bir genel kurul yarisi yapiyoruz demokratik bir yaris olmasi inancindayim. Tabi ki demokrasi ayni zamanda tek bir kisinin iradesinin belirleyici olmadigi bir sistem getirmekte. O nedenle sunu ifade edebilirim 4-5 Aralik itibariyle Türkiye Barolar Birligi’nin baskaninin kim olacagina sadece ve sadece TBB’nin Genel Kurulu karar verebilir. Bir baska kisinin buna karar verme yetkisi bulunmamaktadir. Kaldi ki biz sadece baskan seçilmesi derdinde degiliz. Biz güçlü bir Barolar Birligi yönetiminin seçilmesinin pesindeyiz. Bu nedenle 5 Aralik günü TBB’de degisim yasanacak ve çok güçlü bir yönetim kurulu ve esitler arasinda güçlü bir temsilcisi, sözcüsü olacak baskani seçilecektir. Ben buna cani gönülden inaniyorum” diye konustu.

Toplantiya Ankara Baro Baskani Erinç Sagkan’in yani sira Gümüshane Baro Baskani Metin Arslan ve Gümüshane Barosu’na kayitli avukatlar katildi.

(Ugur Aydin/IHA)
Kaynak: İHA