ABD'de Kongre Baskinini Sorusturan Özel Komite, Asiri Sagci Gruplar Ve Liderlerini Ifadeye Çagirdi

ABD'de, 6 Ocak Kongre baskinini sorusturmakla görevli Temsilciler Meclisi özel komitesi, "Proud Boys" ve "The Oath Keepers" isimli asiri sagci gruplari ve gruplarin liderlerini ifadeye çagirdi.

Temsilciler Meclisi 6 Ocak Komitesi Baskani Bennie Thompson, yaptigi yazili açiklamada, "Proud Boys" ve "The Oath Keepers" isimli asiri sagci gruplari ve gruplarin liderlerini komite önünde ifadeye çagirdiklarini duyurdu.

Thompson açiklamasinda, "Bugün ifadeye çagirdigimiz kisi ve gruplarin, Kongre'deki siddetin ortaya çikisi ve Kongre baskinina giden süreçte yasananlara iliskin bilgi sahibi olduguna inaniyoruz." ifadesini kullandi.

-Baskinda 1'i polis 5 kisi hayatini kaybetmisti

ABD'de asiri sagci gruplar ve Donald Trump destekçileri, 6 Ocak'ta, 3 Kasim 2020 seçimlerinin sonuçlarinin onaylanmasi için oturumun yapildigi Kongre binasini basmisti.

Baskinda 1'i polis 5 kisi hayatini kaybetmisti. Baskin nedeniyle halki isyana tesvikten azil istemiyle yargilanan eski Baskan Donald Trump ise subatta Senato'daki oylamada aklanmisti.

Temsilciler Meclisindeki Demokratlar, Cumhuriyetçilerin itirazina ragmen bir komite kurmus ve olayi sorusturmaya baslamisti. Komite bugüne kadar Trump'a yakin birçok kisiyi ifadeye çagirmisti.

Kaynak: AA