'Türk Rus Kardesligi 100 Yasinda' Fotograf Sergisi Gelibolu'da Açildi

Rusya'daki Bolsevik Devrimi'nin ardindan 1920'de Çanakkale'nin Gelibolu ilçesine göç eden ve bu topraklarda yasamlarini yitiren Beyaz Ruslar'in fotograflarindan olusan sergi açildi.

Gelibolu Belediyesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ve Türkiye Rusya Isbirligi Arastirma ve Uygulama Merkezi tarafindan Atatürk Kültür Merkezi'nde açilan sergide, Beyaz Ruslar'in Gelibolu'da bir yil süren gurbet yasamini anlatan fotograflar yer aldi.

Sergide ayrica belediye tarafindan yayimlanan "Türk Rus Kardesligi 100 Yasinda" isimli kitabin tanitimi da gerçeklestirildi.

Gelibolu Kaymakami Bekir Abaci, yaptigi konusmada, serginin önemine deginerek "Çok degerli çalismalari yapan degerli hocalarimiz, geçmiste yasanan yalniz unutulmus ya da unutulmaya yüz tutmus bu misafirperverligi gün yüzüne çikarttilar. Onlara cani gönülden tesekkür ediyorum. Türk misafirperverligi ilelebet devam edecektir." diye konustu.

Belediye Baskani Mustafa Özacar da Beyaz Ruslarin çektigi Gelibolu fotograflarinin bir bölümünün restore edildigi ve renklendirildigi, 51 özel fotografin ziyaretçilerin ilgisine sunuldugunu kaydetti.

Sergi, bir hafta süreyle gezilebilecek.

Kaynak: AA