Sehidin Adi 2019 Yilinda Alinan Kararla Bilecik'te Yasatiliyor

Bilecik’te, ulusal gazetelerde yer alan ’CHP’li Baskan Sahin’den sehide büyük saygisizlik’ haberi sonrasi sehit Piyade Tegmen Rasit Aydin’in isminin 2019’un eylül ayinda bir caddeye verildigi ortaya çikti.

Sehidin Adi 2019 Yilinda Alinan Kararla Bilecik'te Yasatiliyor
Bilecik Seyh Edebali Üniversitesi’nden mezun olan Piyade Tegmen Rasit Aydin (28), Türk Silahli Kuvvetleri tarafindan Kuzey Irak’in Hakurk bölgesinde terör örgütü PKK’ya yönelik yapilan Pençe operasyonlarinda 29 Mayis 2019 günü sehit olmustu. Sehidin cenazesi, 30 Mayis Persembe günü ikindi namazina müteakiben Bilecik’te Geyve merkez Sinanbey Camii’nde kilinan cenaze namazinin ardindan topraga verilmisti. Ulusal gazetelerde yer alan ’CHP’li Baskan Sahin’den sehide büyük saygisizlik’ haberi sonrasi sehit Piyade Tegmen Rasit Aydin’in isminin 2019’un eylül ayinda bir caddeye verildigi ortaya çikti. 1 Temmuz 2019 tarihinde yapilan Belediye Meclisi toplantisinda MHP’li üyelerin sehit Piyade Tegmen Rasit Aydin’in isminin sosyal tesislerden birine ya da belediye meclisinin layik gördügü bir noktaya verilmesi için sundugu önergenin oy birligi ile kabul edildigi ögrenildi. 2 Eylül 2019 tarihli meclis kararinca Ertugrulgazi Mahallesi 243. Sokak’in isminin Sehit Piyade Tegmen Rasit Aydin Caddesi olarak degistirildigi ortaya çikti.

Meclis kararinda ise, "Bilecik Seyh Edebali Üniversitesi’nden mezun olan, ayni zamanda Bilecikspor futbol takiminda ilimizin formasiyla maçlara katilan ve Irak’in kuzeyinde düzenlenen Pençe harekatinda sehit olan Piyade Tegmen Rasit Aydin’in isminin yasatilmasi için sosyal tesislerimizden birine veya belediye meclisimizin layik gördügü bir noktaya ’Sehit Piyade Tegmen Rasit Aydin’ isminin verilmesine iliskin Milliyetçi Hareket Partisi Meclis Grubu tarafindan sunulan önerge meclisimizce kabul edilerek gündeme alinmis ve beleye meclisinin 1 Temmuz 2019 tarih ve 2019/79 sayili karari ile 5393 sayili Belediye Kanunu’nun 4’üncü maddesi geregi görüsülmek üzere Imar Komisyonuna havale edilmistir. Söz konusu talep Imar Komisyonunun 23 Agustos 2019 tarihli toplantisinda görüsülüp incelenmis olup, Ertugrulgazi Mahallesi 243. Sokak’in isminin Sehit Piyade Tegmen Rasit Aydin Caddesi olarak degistirilmesi uygun bulunmustur. Imar Komisyonu raporu dogrultusunda Ertugrulgazi Mahallesi 243. Sokak’in isminin Sehit Piyade Tegmen Rasit Aydin Caddesi olarak degistirilmesinin kabulüne 5393 sayili Belediye Kanunu’nun 18’inci maddesinin 1’inci firkasinin (n) bendine istinaden yapilan isaretle oylama sonucunda mevcudun oy birligiyle karar verildi" denildi.
Kaynak: İHA