Memur-Sen Genel Baskani Yalçin, Kütahya'da Büyük Teskilat Bulusmasi Programinda Konustu Açiklamasi

'24 Kasim’in mustusu ögretmenlik meslek kanunu olsun. 11. Kalkinma Plani’nda, 2023 Egitim Vizyonu’nda var ama askida duruyor. Ne rafta ne de lafta kalsin'

Memur-Sen Genel Baskani Ali Yalçin, "24 Kasim Ögretmenler Günü öncesi bir araya geldik. 24 Kasim’in mustusu ögretmenlik meslek kanunu olsun. 11. Kalkinma Plani’nda, 2023 Egitim Vizyonu'nda var ama askida duruyor. Ne rafta ne de lafta kalsin. Meclise indirilsin ve bir an önce hayata geçirilsin.” dedi.

Yalçin, Egitim-Bir-Sen Kütahya 1 Nolu Sube tarafindan düzenlenen Büyük Teskilat Bulusmasi'nda yaptigi konusmada, ögretmenlik meslek kanununun bir an önce hayata geçirilmesini istediklerini söyledi.

24 Kasim Ögretmenler Günü’nde bu konuda müjde beklediklerini belirten Yalçin, sunlari kaydetti:

“24 Kasim Ögretmenler Günü öncesi bir araya geldik. 24 Kasim’in mustusu ögretmenlik meslek kanunu olsun. 11. Kalkinma Plani’nda, 2023 Egitim Vizyonu’nda var ama askida duruyor. Ne rafta ne de lafta kalsin. Meclise indirilsin ve bir an önce hayata geçirilsin. Çok sey istemiyoruz, diyoruz ki istihdamda güçlük çekilen yere personeli göndermek için cebri yöntem yerine cezbi yöntem uygulayin. 4+2 degil, 2+2 de yapsan sikinti olur. Ben Sirnak’ta 5 yil çalistim. Önceden Özal zamaninda orada yarim maas ek ödeme yapiliyordu. Onu da tasarruf olarak bekletiyorlardi. Bekleyeni giderken toptan alip gidiyordun. Giden adam orada 10 yil kalmak istiyordu, gelmisken birikim yapayim diye. Onun için ilave ek tazminat ödemesi olmali ve bu da ögretmenlik meslek kanunu içinde yer almali. Buradan oraya kidemli ögretmen gitmeli, orasi stajyer, acemi ocagina dönmemeli.”

Ögretmenlik kariyer basamaklarinin yeniden meslek kanunu içinde yer almasi gerektigini vurgulayan Yalçin, söyle devam etti:

"Idarecilik ögretmeninin ikinci görevi. 30 yil burada çalissa su kuruma geçtigin zaman sifir adam muamelesi çekiyor. 5 bin ögrenci mevcutlu bir okulu yönetse ve buradan baska bir kuruma geçse bir kiymeti yok. Diger tarafta 11 adamin müdür ol, diger tarafa geçtigin zaman ömür boyu degeri var. Onun için yönetici kademesinin çerçevesi çizilmeli. Adaylik kaldirma sinavlarina ne gerek var. Üniversiteye girerken sinav, üniversitede sinav çiktik KPSS’de egitim bilimlerine gir oradan AKS’ye gir. Mülakata ne gerek var. 3 kat adami çagir. Birini al ikisin küstür. Siyaseten de sosyal maliyet, gerek yok. Ögretmen aliminda mülakata da gerek yok zaten devlet güvenlik sorusturmasini yapiyor.”

Yalçin, ögretmenlik meslek kanununun sadece Milli Egitimde degil özel ögretim kurumlarindaki ögretmenleri de kapsamasi gerektigini sözlerine ekledi.

Konusmalarin ardindan, Egitim-Bir-Sen Kütahya 1 Nolu Sube Baskani Fatih Köse, Yalçin’a çini tabak takdim etti.

Programa AK Parti Kütahya Milletvekili Ahmet Tan, Kütahya Dumlupinar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kazim Uysal, Kütahya Saglik Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, daire müdürleri, sendikanin çevre illerdeki sube baskanlari ve sendika üyeleri katildi.
Kaynak: AA