Bolu'da Yabancilar Suyu Dolar Kurundan Ödeyecek, 100 Bin Liraya Evlenecek

Bolu’da yabancilarin su ücretlerini dolar kuru üzerinden ödemeleri ve 100 bin liraya evlenebilmeleri karari, Bolu Belediye Meclisi’nde oy çokluguyla kabul edildi.

Bolu'da Yabancilar Suyu Dolar Kurundan Ödeyecek, 100 Bin Liraya Evlenecek
Bolu’da Kasim ayi Belediye Meclis toplantisi ikinci oturumunda 2022 yili Plan ve Bütçe Komisyonu kararlari oylandi. Yapilan oylamada, Türk vatandaslarinin metreküp fiyati 2,5 liradan aldiklari su ücretlerinin yabancilara dolar kuru üzerinden uygulanmasi ve yabancilarin evlenme ücretlerinin 100 bin lira olmasi karari oy çokluguyla kabul edildi. Oylamada MHP ve AK Parti Meclis üyeleri ret oyu kullanirken, CHP grubundan 2 üye çekimser oy kullandi.

Bolu Belediye Baskani Tanju Özcan, “Iki yabancinin Bolu’da belediyemize basvurarak evlenmeleri halinde nikah ücretini 100 bin lira olarak belirledik. Oy çokluguyla aldik bu karari” dedi.



“Dolarin 11 lira olmasi benim sorunum degil”

Yabancilara su ücretlerinin dolar kuru üzerinden fiyatlandirilmasiyla ilgili konusan Baskan Özcan, “Bu 4658 sayili Yasa kapsaminda Türkiye’de oturma izni almis olan yabancilarin su fiyatinin 2,5 dolar üzerinden hesaplanarak tahsil edilmesiyle ilgili bir konu. Bu tüm yabancilari kapsamiyor. 4658 sayili Yasa kapsaminda oturma izni almis olanlari kapsiyor. Türk vatandasi suyun metreküpünü 2,5 liradan, yabancilar ise metreküpünü 2,5 dolardan ödeyecek. Bugünün kuruyla 11 kat. Ama hükümetimiz basarili olacagiz, dolari asagi çekecegiz diyor. Dolari 1 dolara çekerlerse adi geçen siginmacilar da suyu 2,5 TL’den kullanmis olacaklar. Artik bundan sonra hükümetin dolar kurunu nasil belirleyecegiyle ilgili bir konu. Benim konum degil. Biz oturma izni almis siginmacilardan dolar üzerinden tahsilat yapmayacagiz. Sadece rakami dolar olarak belirledik. Suyu aldiklari gün ya da faturalarin okundugu günkü Merkez Bankasi satis kuru üzerinden hesaplanacak. Deger üzerinden ve TL olarak alacagiz. Burada dolarla tahsilat yapma isi yok. Dolarin 11 lira olmasi benim sorunum degil. Dolar 1 liraya düserse onlar da Türk vatandaslari gibi 2,5 TL’den su içecek” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA