ABD'de Araciyla Kalabaligin Arasina Dalan Saldirgan 5 Kez 'Kasten Adam Öldürmek'le Suçlanacak

ABD’nin Wisconsin eyaletinde araciyla Noel geçidi sirasinda kalabaligin arasina dalan saldirganin adinin Darrell Brooks oldugu ve 5 kez kasten adam öldürmeden suçlanacagi açiklandi.

ABD’nin Wisconsin eyaletindeki Waukesha sehrinde yerel saatle 16.40 civarinda kirmizi bir araç Noel geçit töreni sirasinda kalabaligin arasina dalmis, olayda 5 kisi hayatini kaybetmis, aralarinda çocuklarin da bulundugu 48 kisi ise yaralanmisti. Waukesha Polis Sefi Daniel Thompson yaptigi açiklamada, saldirganin 39 yasindaki Darrell Brooks oldugunu aktararak, 5 kez birinci derece kasten adam öldürmeden suçlanacagini açikladi.

Brooks hakkinda daha fazla suçlamanin mümkün oldugunu ifade eden Thompson, “Olaydan önce süphelinin bir aile içi kargasaya karistigi ve süphelinin bizim o aile içi kargasaya varmadan hemen önce olay yerinden ayrildigi bilgisine sahibiz” dedi.

Thompson, saldirgani durdurmak için ates eden memurun idari izne çikarildigini belirterek, söz konusu saldirinin bir terör olayi olduguna dair "kanit" olmadigini kaydetti.

Brooks’un tek basina hareket ettigine inandiklarini belirten Thompson, hayatini kaybedenlerin yaslarinin 52 ile 81 arasinda degistigini ve kurbanlar arasinda 4 kadin, 1 de erkek oldugunu açikladi.



Saldirgan daha önce de araçla bir kadina saldirmis

ABD basininda yer alan haberlerde, Darrell Brooks’un baskalarina ilk kez araciyla zarar vermedigi ifade edilerek, bu ayin baslarinda bir akaryakit istasyonunda tartistigi kadinin üzerine kasitli olarak aracini sürdügü ve kadinin yaralandigi belirtildi.
Kaynak: İHA