Felç Geçiren Kadin Ve Ailesinin Durumu Yürekleri Sizlatiyor

Çorum’un Iskilip ilçesinde aniden bayildigi için götürüldügü hastanede beyninde tümör oldugu tespit edilen ve ameliyatta felç geçiren kadin ve ailesi, ekonomik zorluklara karsi mücadele veriyor.

Felç Geçiren Kadin Ve Ailesinin Durumu Yürekleri Sizlatiyor
Çorum’un Iskilip ilçesinde yasayan Ayten Nesim (38), geçtigimiz yil aniden bayilmasi üzerine esi Adem Nesim (38) tarafindan hastaneye götürüldü. Hastanede yapilan kontrollerde Ayten Nesim’in beyninde kötü huylu tümör oldugunu tespit edildi. Aldiklari haberle Ayten ve Adem Nesim çifti büyük üzüntü yasadi. Doktorlarin yönlendirmesi ile esini ameliyat ettirmeye karar veren Adem Nesim, ameliyat sonrasi esi felç geçirince bir kez daha yikildi. Geçirdigi ameliyat sonrasi felç kalan, kafasi ile sol el parmaklari disinda hiç bir organini hareket ettiremeyen Ayten Nesim’in bakimini esi üstlendi. Adem Nesim, esi sebebi ile isinden de ayrilmak zorunda kaldi.

Çocuklara ilçe müftüsü sahip çikti

Esinin tedavisi Ankara Sehir Hastanesi’nde sürerken, Ömer Halis (5), Samet (12) ve Zafer (14) adli 3 oglunu Iskilip’te tek basina birakmak zorunda kalan Adem Nesim, çocuklarini yetistirme yurduna vermeye karar verdi. Durumdan haberdar olan Iskilip Müftüsü Vahit Demiral, aileyi çocuklarin yetistirme yurduna gönderilmesinden vazgeçirdi ve yatili Kur’an kursunda ögrenimlerine devam etmeleri konusunda ikna etti. Yetistirme yurdu yerine yatili Kur’an kursuna yerlesen çocuklar, bir yandan egitimlerine devam ederken bir yandan da hafizlik egitimi aliyor. Egitimlerini basarili bir sekilde tamamlayan çocuklardan biri de hafiz oldu.

"Çalismadigim için de maddi imkansizliklarla bogusuyorum"

Esinin bakimi sebebi ile isten ayrildigi için ekonomik sorunlar yasamaya basladiklarini belirten Adem Nesim, "Yapilan tetkiklerde beyninde kötü huylu tümör oldugunu söylediler. Tedavisi için de ameliyat olmasi gerektigini olmasa ilerleyecegini ifade ettiler. Ben de sahip oldugum tüm imkanlari kullanarak esimi ameliyat ettirdim. Ameliyat sonrasinda esim felç geçirince isler daha da zorlasti. Esim kafasi ile sol el parmaklari disinda hiç bir organini hareket ettiremiyor. Beynindeki kötü huylu tümörün tedavisi için sürekli olarak Ankara Sehir Hastanesine gitmek zorunda kaldik. Evde esime bakmak zorunda oldugum için bir yildir çalismiyorum. Çalismadigim için de maddi imkansizliklarla bogusuyorum” dedi.



Ankara’daki tedavisi devam ediyor

Belediyenin "Hilal masa" birimi tarafindan evlerinin düzenli olarak temizliginin yapildigini anlatan Adem Nesim, "Felç olan esimi Iskilip’ten Ankara’ya otobüs ile götüremiyorum. Taksi ya da minibüs ile götürmek için de maddi imkanim yok. Bu nedenle 1985 model otomobilin arka koltugunda bin bir güçlükle Ankara’ya gidip gelmek zorunda kaliyoruz. Esim tamamen bakima muhtaç hale geldigi için onu evde yalniz basina birakip çalisamiyorum. Ankara Sehir Hastanesinde isin ve kemoterapi tedavisi gördügü için 28 günde bir Ankara Sehir Hastanesine kemoterapi tedavisi için gidiyoruz. Eylül ayinda kemoterapi tedavisi bitti, tekrar MR çekilecek. Ankara Sehir Hastanesi enfeksiyon hastaliklari bölümünde tedavisi devam ediyor" diye konustu.

Kaynak: İHA