Erzurum'da Ebru, Çakil Tasi Ve Seramiklerden Yapilan Eseler Yarin Sanatseverlerle Bulusacak

Erzurum'da, Aziziye Belediyesi tarafindan organize edilecek olan ve yerel sanatçi Neslihan Arzu Keteci'nin ebru, çakil tasi ve seramiklerden yaptigi "Farkli Bakis" adli hat sergisi yarin sanatseverlerle bulusacak.

Aziziye Belediyesinden yapilan açiklamada, serginin ilçeye bagli Dadaskent Mahallesi'ndeki Engelsiz Yasam Merkezi’nde yarin açilacagi belirtildi.

Açiklamada görüslerine yer verilen Belediye Baskani Muhammed Cevdet Orhan da Islam kültürünün önemli bir parçasini teskil eden ve Islami sanatlara ilgi duyan herkesi sergiye davet etti.

Belediye olarak kültür ve sanat etkinlikleriyle de ön planda olduklarini, organize ettikleri bu serginin, adi gibi çok farkli olacagini ifade eden Orhan, sunlari kaydetti:

"Hüsn-i Hat, Ebru, Seramik ve Tezhib gibi Islami dekoratif sanatlar, bizim kültürümüzde öteden beri çok özel bir yer tutmustur. Bu baglamda bizler de, hat sanatinin çakil taslari, ebru ve seramik süsleme sanatiyla bulustugu birbirinden özel eserleri görücüye çikartiyoruz. Farkli biçimsel anlatimlar kullanarak ortaya çikardigi eserlerle hat sanatina alisilmisin disinda bir bakis açisi gelistiren Erzurumlu sanatçimiz Neslihan Arzu Keteci hocamiza simdiden tesekkür ediyor ve sanatseverleri Çarsamba günü açacagimiz sergiye bekliyoruz."

Erzurumlu sanatçi Keteci ise sergilenecek eserlerde yeni bir söylem, yeni bir çizgisel form ve biçimsel anlatim kullandiklarini belirterek, bu serginin görsel bir sölen olmasinin yani sira, insani ve psikolojisini olumlu yönde etkilemeyi de hedeflediklerini aktardi.

Kaynak: AA