Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi Dijital Tiri Erzurum'da

Dijital tir, kentte 5 Kasim'a kadar ziyaret edilebilecek.

Türkiye'nin milli, tarihi, kültürel, bilimsel ve teknolojik zenginliklerinin dijital sunumlarla anlatildigi Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi Mobil Iletisim Tiri, ziyarete açildigi Erzurum'da ilgi görüyor.

Birçok kentte misafirlerini agirlayan Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi Dijital Tiri, Havuzbasi Kent Meydani'nda konuslandirildi.

Iç hacmi 40 metrekare olan ve yüksek teknolojiyle donatilan dijital tirda, "sihirli ayna", "3 boyutlu sanal kutu" ve 15 Temmuz Sehitler Köprüsü'nün holografik görüntüsü vatandaslarin begenisine sunuluyor.

Dijital tirda, ziyaretçileri üç boyutlu görünüme sahip, yüksek teknolojiyle olusturulmus bilgi akisini aktaran holografik sunucu karsiliyor.

Tiri ziyaret eden vatandaslar, özel olarak üretilen harekete duyarli ekran ve ileri teknoloji hareket algilama sistemleri sayesinde Türkiye'nin milli gururu Insansiz Hava Araci (IHA) ile uçus deneyimi yasiyor.

Vatandaslar ile ögrencilerin ilgisini çeken tirdaki yesil perde deneyimi bölümünde, ileri teknoloji veri isleme olanaklariyla özel materyal önünde fotograf çekilen ziyaretçiyi daha önce belirlenen bir ortamdaymis gibi gösteriyor.

Olusturulan görselin çiktisi ziyaretçiye hem elden teslim ediliyor hem de e-posta olarak da gönderilebiliyor. Bu alanda ayrica ziyaretçilere yapilan uçus deneyiminden elde ettigi basariyi gösteren bir dijital sertifika olusturuluyor.

Dijital tir, kentte 5 Kasim'a kadar ziyaret edilebilecek.

Kaynak: AA