Bilecik'e Hurma Meyvesi Kurutma Ve Satis Tesisi Kuruluyor

Bilecik Belediye Baskani Semih Sahin, Istasyon Mahallesi’ne hurma meyvesi kurutma ve satis tesisi kurulmasi için imar degisikligi yapacaklarini müjdesini verdi.

Bilecik'e Hurma Meyvesi Kurutma Ve Satis Tesisi Kuruluyor
Baskan Sahin, Kasim ayi meclis toplantisi sonrasi yaptigi açiklamada, Istasyon Mahallesi’ne belediye tarafindan yapilacak yatirimlar ile hurma meyvesi kurutma ve satis tesisi kurulmasi için imar degisikligi hakkinda bilgi verdi. Bilecik Belediyesi tarafindan kültür ve sanat projelerinin gerçeklestirilmesi amaciyla Istasyon Mahallesi’nde hazirliklari tamamlanan jimnastik kursu ücretlerinin belirlenmesi için gündem maddesi ücret ve tarife komisyonuna sevk edildigini anlatan Baskan Sahin, "Bilecik Belediyesi olarak çocuklar, gençler ve kadinlara yönelik anlamli projeleri uygulamaya devam edecekler. Istasyon Mahallesi’nde bulunan eski bir yapiya iliskin olarak o binamizi, çiftçilerimiz için güzel bir çalismada yer almasi için kullanacagiz. Biliyorsunuz o bölgede yogun bir biçimde hurma üretimi yapiliyor. Valiligin hazirladigi bir fon ile hurma meyvesinin kurutulmasi ve belki de satisi için kullanilacak bir proje hazirlaniyor. Valiligin burayi kullanabilmesi için bizim bir imar degisikligi yapmamiz gerekiyor. Böylece oradaki çiftçilerimiz için çok faydali ve anlamli bir çalismanin ortaya çikarilmasinda biz de üzerimize düseni yapmis olacagiz" dedi.

Öte yandan Seyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde yapilan toplantida 6 gündem maddesi görüsülerek karara baglandi. Toplantida, 2022 yilina ait performans programi ve 2022 yili bütçesi, görüsülmek üzere plan bütçe komisyonuna havale edildi. 2022 yilinda uygulanacak ücret ve tarifelerin belirlenmesi konusu ise detayi görüsülmek üzere ücret ve tarife komisyonuna sevk edildi.
Kaynak: İHA