Arastirmaci Yazar Demirer, Ufuk Üniversitesine 15 Bin Kitap Bagisladi

Mehmet Arif Demirer'in 66 yillik kütüphanesinden bagisladigi kitaplarla 'GülMehmet Arif Demirer Kitapligi' olusturuldu.

Arastirmaci yazar Mehmet Arif Demirer'in 1955'ten bu yana olusturdugu kisisel kütüphanesinden bagisladigi 15 bin kitapla Ufuk Üniversitesinde kendisinin ve esinin adini tasiyan kütüphane olusturuldu.

Demirer'in kitaplarla yol arkadasligi, 66 yil önce henüz 15 yasindayken dogum günü hediyesi olarak aldigi Winston Churcill'in "Ikinci Dünya Savasi Hatiralari" kitabiyla basladi.

Üniversite egitimi için Ingiltere'ye giderken Mustafa Kemal Atatürk'ün "Nutuk" eserini yanina alan Demirer'in kitaplarla arkadasligi, sadece okur olarak degil yazar olarak da devam etti.

Özellikle Ermeni soykirimi iddialarina yanit niteligi tasiyan arastirmalarini kitaplastiran Demirer, 1955 yilindan bu yana okudugu 21 bin kitapla da zengin bir kütüphanenin sahibi oldu.

Kitaplarin kendisi için anlamini "Hayatimin su ve hava gibi bir parçasi" seklinde tanimlayan Demirer, bu kitaplardan 15 binini Ufuk Üniversitesine bagislama karari aldi.

Üniversite yönetimi de bu kitaplarla olusturdugu kütüphaneye Demirer'in ve esinin adini verdi.

Gül-Mehmet Arif Demirer Kitapligi'nin açilisi için Ufuk Üniversitesi Incek Kampüsü'nde tören düzenlendi.

Açilisa, Ufuk Üniversitesi Rektörü Tevfik Tezcaner, akademisyenler, ögrenciler ve akademi dünyasindan davetliler katildi.

Mehmet Arif Demirer, kurdele kesiminin ardindan AA muhabirine yaptigi açiklamada, kitaplarinin "dogru ellerde" olmasini istedigi için Ufuk Üniversitesine bagisladigini söyledi.

Gençlerin, yeni ufuklar kazanmasi için kitaplarindan yararlanmasinin kendisi mutlu edecegini belirten Demirer, "Gençlere Atatürk'ü de ilmi de gecikmeden ögrenmeleri, dogru Atatürk'ü, Mustafa Kemal Pasa Atatürk'ü ögrenmelerini tavsiye ederim." dedi.
Kaynak: AA