Malatya Valisi Barus Arguvan'da Ziyaretlerde Bulundu

Malatya Valisi Aydin Barus, Arguvan ilçesinde ziyaretler gerçeklestirdi, muhtarlar ve sivil toplum kurulusu temsilcileriyle bulustu.

Valilikten yapilan açiklamaya göre, Barus, muhtarlarla Arguvan Kültür Merkezinde bir araya geldigi toplantida, genel güvenlik ve asayis konulari, ilçedeki yatirim çalismalari, altyapi, meralar, agaçlandirma ile egitim ve saglik konularindaki ihtiyaç ve sorunlar ile ilgili istisarelerde bulundu.

Arguvan'da çok büyük bir yatirim yapildigini ifade eden Barus, Yoncali Baraji'nin yil sonuna tamamlanmasinin öngörüldügünü belirterek, sunlari kaydetti:

"Ardindan 2022 yilinda sulama projelerinin tamamlanmasi için çalismalar yapilacak. Sulama projelerinin de sona ermesiyle birlikte yaklasik 170 bin dönüm alan suya kavusacak. Arguvan'imiz yesillenecek, çiftçimiz kazanacak ve Arguvan'a dönüsler hizlanacak. Birkaç yil sonra Arguvan'a geldigimizde burayi yemyesil görecegiz. Ilçede meydana gelen heyelan dolayisiyla 44 evimiz var ve bunlarin yapimi kisa sürede tamamlanip vatandaslarimiza teslim edilecek. Deprem nedeniyle yaptirdigimiz 68 konut var. 20 konutumuzun yapimina da yeni baslanacak."

Toplantinin ardindan kaymakamligi ziyaret eden Vali Barus, ilçenin genel durumu hakkinda Kaymakam Kemal Ülkü'den bilgi aldi.

Gazilerle sehit yakinlarini ziyaret eden Barus, kapilarinin kendilerine her daim açik oldugunu belirtti.

Ardindan Tepebag Mahallesi'nde yapimi devam eden afet konutlarini inceleyen Barus, konutlarin en kisa sürede bitirilerek hak sahiplerine teslim edilmesi talimatini verdi.

Barus, Yoncali Baraji Isale Tüneli'nde de incelemelerde bulundu.

Kaynak: AA