Düzce'de Antrenörün Depremde Engelli Sporcusunu Korumaya Çalismasi Kameraya Yansidi

Antrenör Gökhan Cengiz : 'Tam antrenmani bitirme asamasina gelmistik, birlikte depremi yasadik. O anda çatidan bir seyler düsebilir diye düsündüm. Refleks olarak sporcumun üzerine kapandim'

Düzce'de 5 büyüklügündeki deprem esnasinda okçuluk antrenörünün engelli sporcusunu üzerine kapanarak korumaya çalismasi güvenlik kamerasina yansidi.

Kayitlarda Gençlik ve Spor Il Müdürlügü Gençlik Merkezi'ndeki salonda antrenman yaptiklari sirada depreme yakalanan antrenör Gökhan Cengiz'in engelli sporcusunun üzerine kapanmasi, sarsintinin ardindan sporcusunu disari çikartmasi yer aliyor.

Cengiz, yaptigi açiklamada, deprem esnasinda 9 yasindaki engelli sporcusuyla antrenman gerçeklestirdiklerini belirterek, "Tam antrenmani bitirme asamasina gelmistik, birlikte depremi yasadik. O anda çatidan bir seyler düsebilir diye düsündüm. Refleks olarak sporcumun üzerine kapandim. Allah'a sükür, çatidan bir sey düsmedi." dedi.

Sarsintinin sona ermesinin ardindan sporcusunu disariya çikartarak velisine teslim ettigini belirten Cengiz, "Benim de iki çocugum var. 'Onlara bir sey oldu mu acaba?' düsüncesiyle telaslanarak onlarin yanina kosmaya basladim. Sonra kendi ailemin yanina gittim, onlari disariya çikarttim. Daha sonra ailemle birlikte sporcumun yanina geldim. Sporcumun annesi telaslanmis. Annesi aradi, herhangi bir problem olmadigini, disariya çikarttigimizi, çok sorun teskil edecek bir sey olmadigini anlattik." seklinde konustu.

Kaynak: AA