CHP Genel Baskan Yardimcisi Öztrak, Kütahya'da Konustu Açiklamasi

'Finansal sistemdeki krizin, isi nerelere götürecegi belli olmaz. Bugün ihracatçi 'iyi durumdayiz' diyor ama ihracatçinin durumunun da çok hizli bir sekilde bozuldugunu görürüz'

CHP Genel Baskan Yardimcisi ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "Finansal sistemdeki krizin, isi nerelere götürecegi belli olmaz. Bugün ihracatçi 'iyi durumdayiz' diyor ama ihracatçinin durumunun da çok hizli bir sekilde bozuldugunu görürüz." dedi.

Öztrak, kentteki bir otelde düzenlenen CHP Ekonomi Masasi programinda yaptigi konusmada, "Türkiye Yönetilmiyor Savruluyor" baslikli sunumunu aktardi.

Ekonomi Masasi olarak 30 ili ziyaret ettiklerini ve 30 bin kilometre yol yaptiklarini belirten Öztrak, salgin sürecinde vatandaslarin sikintilarini dinlemenin önemli oldugunu söyledi.

Liyakatin her yerde bittigini savunan Öztrak, "Bir sayili kararname dedikleri, Cumhurbaskanliginin çikarmis oldugu kararname var. Diyor ki tüm üst düzey memurlar benimle gelir, benimle gider. E o zaman herkes de sadakate göre hareket eder, liyakate göre degil. Türkiye'nin yasadigi krizlerin arkasindaki en önemli nedenlerden biri özellikle yargida, adalette, devlette liyakati, tarafsiz davranisi bitirmis olmasi." diye konustu.

Faik Öztrak, ekonomik krizin zirve yaptigini ve Türk lirasinin deger kaybettigini kaydederek, söyle devam etti:

"Türkiye mikro olarak baktigimiz zaman üç tane krizi arka arkaya yasiyor. 2001 krizini görmüs ve krizden çikisi yöneten bürokrasideki en üst düzeydeki kisilerden biri olarak benim gördügüm manzara su: Önce güveni bitirdiler. Güven krizi basladi. Ardindan simdi bir döviz, kur krizi içine giriyoruz. Türk lirasinin degerini tutamiyorlar ama bu burada kalmaz. Bu, arkasindan döner finansal sistemde krize neden olur. Finansal sistemdeki krizin, isi nerelere götürecegi belli olmaz. Bugün ihracatçi 'iyi durumdayiz' diyor ama ihracatçinin durumunun da çok hizli bir sekilde bozuldugunu görürüz."

Türk lirasi deger kaybettigi için ülkenin dis borcunun 836 milyar lira arttigini vurgulayan Öztrak, "Sadece devletin bütçesini degil is insanlarinin bütçesini, ailelerin bütçesini de altüst ediyor. Çünkü Türkiye en fazla dövizle borçlanan ülkelerden bir tanesi." ifadesini kullandi.

Öztrak, iktidara geldiklerinde ekonomiyi düzelteceklerini dile getirdi.

Programin ardindan Öztrak, CHP Ekonomi Masasi heyetiyle Kütahya esnafini ziyaret etti.
Kaynak: AA