Kirsehir'de Ögrenciler 'Kadin Ve Aile' Dersi Alacak

KIRSEHIR – Toplumun temeli olan ailenin gelisimi ve kadina yönelik siddetin önüne geçilmesi için Kirsehir Ahi Evran Üniversitesinde ögrenciler, ‘Kadin ve Aile’ dersi alacak. Prof. Dr. Nur Çetin, kadini güçlendirme faaliyetlerinin Kirsehir’de basladigini ve hayalinin Türk Dünyasina yansimasi oldugunu söyledi.

Kirsehir'de Ögrenciler 'Kadin Ve Aile' Dersi Alacak
Kirsehir’de Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Dekani olan Çetin ayni zamanda Fatma Baci Çalismalari Arastirma Merkezi Müdürlügü görevini de yürütüyor. Kendisinin de öncülügünü yaptigi ’Kadin ve Aile’ ders kitabinin gençlerin de ufkunu açacagini belirten Çetin, “2021-2022 ögretim yilinin güz döneminden itibaren Iktisat Fakültesinde baslayan ve 4 bölümde seçmeli ders olarak okutmaya basladik. Yeni dönemden itibaren Kadin ve Aile dersini ortak havuza ekledik. Kirsehir Ahi Evran Üniversitesi ögrencileri bu dersi alabilecekler” diye konustu.

Kadin ve Aile dersinin neden önemli oldugunu da aktaran Çetin, açiklamasinda; “Mühendis, ögretmen, yönetici olmayi ögretiyoruz. Fakat insanin mutlu olmasini kimse ögretmiyor. Amacimiz, insanin mutlu olmasi dünya tarihinde Fatma Baci ilk kadin örgütlenmesi Baciyan-I Rum’u baslattiysa istiyoruz ki kadini bilgilendirme faaliyetlerimiz sonunda daha bilinçli ve mutlu topluma ulasalim” ifadelerini kullandi.

Hayali Türk Dünyasina egitim programinin yayilmasi

Kirsehir’de baslatilan egitimle Türk Dünyasina bilinçli aile olabilmenin yolunun açilacagina inandigini söyleyen Çetin, kadin ve siddet kelimelerinin Islam toplumlarinda bir arada da kullanilamayacagini açikladi.

Çetin, “Islam toplumlarinda kadin ve siddet kelimeleri yan yana gelmemeli. Suanki süreç bizim manevi degerlerimizin kaybolmaya basladigini göstermekte. Bizler istiyoruz ki bu çalisma bizim degerlerimizi de ortaya çikarsin. Bu Türk Dünyasina da yayilsin” seklinde konustu.

Programda konusan Kirsehir Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Abdullah Kömürcü ise Siddet Önleme Merkezinin 3 bin 650 kadina ulasarak rehberlik çalismalari yaptigini belirtti.

Kirsehir Valisi Ibrahim Akin, Belediye Baskani Selehattin Ekicioglu ve Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya da programda yaptiklari konusmalariyla kadina yönelik siddetle mücadele konusunda gerekli tavrin alinarak toplumun egitilecegini belirtti.

Programda Kirsehir Emniyet Müdürlügü ve Il Jandarma Komutanligi ekipleri de yaptiklari sunumlarla kadina yönelik siddetin önlenmesi için çalismalarini aktardi.
Kaynak: İHA