Irak Disisleri Bakanligi Açiklamasi '325'Ten Fazla Irakli Göçmen Belarus'tan Geri Dönmek Istiyor'

Irak Disisleri Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, Belarus-Polonya sinirindan ülkelerine gönüllü olarak dönmek isteyen göçmenlerin sayisinin 325’i astigi bildirildi.

Irak Disisleri Bakanligi Açiklamasi '325'Ten Fazla Irakli Göçmen Belarus'tan Geri Dönmek Istiyor'


Irak Disisleri Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, göçmen krizinin yasandigi Belarus’tan Irak’a dönmek isteyen göçmenlerin sayisinin 325’i geçtigi duyuruldu. Geri dönüs için ilk uçusun yarin Belarus’un baskenti Minsk’ten Erbil ve Bagdat’a yapilacagi kaydedildi. Irakli göçmenlerin tahliyesi için ilgili makamlarla koordine içerisinde olundugu ve Belarus’taki diplomatik kanallarin çalistigi vurgulandi.

"IRAKLILAR, BELARUS ILE AVRUPA BIRLIGI (AB) ARASINDAKI SIYASI ÇEKISMENIN KURBANI"

Irak Göç ve Göçmenler Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada ise Iraklilarin Belarus ile Avrupa Birligi (AB) arasindaki siyasi çekismenin kurbani olduklari ve insanlik disi muameleye maruz kaldiklari ifade edildi. Irak hükümetinin, vatandaslarinin insan tacirlerinin tuzagina düsmelerini engellemek için Belarus’a uçak seferlerini durdurdugu belirtilerek söz konusu göçmenlerin sorunlarina çözüm bulmak için AB ve tüm insani örgütlerle is birligi yapilmasi gerektigi kaydedildi.

(Abdulkadir Hacioglu/IHA)
Kaynak: İHA