13. Uluslararasi Çayda Çira Film Ve Sanat Festivali Basladi

Elazig Valisi Ömer Toraman: 'Kültür sanat faaliyetleri öteden beri büyük kentlerde, baskentlerde kümelenmis faaliyetler olarak algilanmis. Ancak memnuniyetle izliyoruz ki Anadolu da Elazig gibi baska sehirlerde önemli kültür faaliyetlerine ev sahipligi yapiyor'

Elazig'da "13. Uluslararasi Çayda Çira Film ve Sanat Festivali"nin açilis galasi gerçeklestirildi.

Elazig Kültür ve Sanat Dernegince bir otelde düzenlenen festivalin açilis galasi sinema, dizi ve tiyatro oyuncusunun ve yönetmenlerin katilimiyla yapildi.

Galaya yönetmenler Mesut Uçakan ve Serdar Akar ile oyuncular Sezer Güvenirgil, Sefa Zengin, Suavi Eren ve Serap Ogan katildi.

Vali Ömer Toraman, açilista yaptigi konusmada, kadim bir kültüre sahip olan Elazig'in kültür ve sanat faaliyetlerine verdigi önem ve degerle her zaman adindan söz ettiren bir sehir oldugunu söyledi.

Festivale katilan sanatçilara tesekkür eden Toraman, "Bu etkinlik Elazig’da düzenlendigi için memnuniyet duyuyorum. Kültür sanat faaliyetleri öteden beri büyük kentlerde baskentlerde kümelenmis faaliyetler olarak algilanmis. Ancak memnuniyetle izliyoruz ki Anadolu da Elazig gibi baska sehirlerde önemli kültür faaliyetlerine ev sahipligi yapiyor. Bu film festivali de bu yil 13'üncüsünü gerçeklestirerek büyük bir basariyi yakaliyor." diye konustu.

Kültür ve Sanat Dernegi Baskani Serdar Kara da geçen yil yasanan ve 41 vatandasin hayatini kaybettigi depremden sonra degisim ve dönüsüm geçiren bir sehirde tekrar sanatsal bir faaliyeti yapmanin gurunu yasadiklarini dile getirdi.

Çayda çira oyununun sergilendigi festivalde sinevizyon gösterimleri yer aldi.

Galada Güvenirgil ve Uçakan'a onur ödülü verildi.

Oyuncu Sezer Güvenirgil, ödülün kendisine layik görülmesinden dolayi büyük mutluluk duydugunu belirterek emegi geçenlere tesekkür etti.

Elazig'a en son 30 yil önce geldigini belirten Güvenirgil, "En son konserlerim için Elazig’a gelmistim. 30 yilda çok sey degisti. Bizler yaslandik. Ama gördügüm kadariyla Elazig’i 30 yil sonra o kadar gelismis olarak buldum ki iftihar ettim." dedi.

Yönetmen Mesut Uçakan da festivale katilmaktan dolayi büyük mutluluk duydugunu belirterek emegi geçenlere tesekkür etti.
Kaynak: AA