Tunus 36. Uluslararasi Kitap Fuari, Ögrencilerin Yogun Katilimiyla Devam Ediyor

Tunus 36. Uluslararasi Kitap Fuari, ilk, orta ve lise düzeyindeki ögrenciler tarafindan ziyaretçi akinina ugruyor.



Baskent Tunus'taki Kram Fuar Merkezi'nde aralarinda Türkiye'nin de bulundugu 20 ülkeden 300 yayinevinin katilimiyla "Kitap en iyi arkadastir" sloganiyla düzenlenen fuar, yogun katilimla sürüyor.

Tunus Milli Egitim Bakanligi’nin destegi ile yüzlerce ögrenciyi kitapla bulusturan fuara Türkiye’den katilan Ufuk Yayinevi çalisani Ubeyde Kartume, AA muhabirine yaptigi açiklamada, “Genelde yurt içinde fuarlara katiliyorduk, bu sene ilk defa uluslararasi bir fuara katiliyoruz, ziyaretçilerin yayin evimize ait kitaplara ilgisi çok güzel. Yurt disina kitap gönderdigimizi için uluslararasi fuarlara katilmaya gayret ediyoruz.” diye konustu.

Fuara Tunus’tan katilan yazar ve yayinevi sahibi Hisam Kasim ise, “Bir yazar ve yayinci olarak kitap fuarlarini büyük bir sölen olarak görüyorum. Fuarda kitap satisindan ziyade hedefimiz kitaplari anlatmak kitap okumanin önemine dikkat çekmek. Çocuklarin kitap fuarina katilimi çok önemli, bu yaslarda kitaplari tanimalari için büyük firsat. Fuara 12’si yeni yayinlanmis olmak üzere 52 kitapla katildik. Fransizca yazilan eserlerin çogunu Tunus’ta basip yurt disina satiyoruz. Umarim bir gün Türkiye’den yazarlar ve yayinevleriyle anlasarak ayni sekilde Türk okuyucuyla da bulusuruz.” dedi.

Tiyatro gösterisi, konser ve imza günleri gibi farkli kültürel faaliyetlere de ev sahipligi yapan fuar, 21 Kasim'a kadar devam edecek.

1982'den beri her yil düzenlenen Tunus Uluslararasi Kitap Fuari'nin sonuncusu Kovid-19 salginindan önce Nisan 2019'da yapilmisti.

Bu yil da nisan ayinda yapilmasi planlanan fuar, Kovid-19 salgini sonucu kitaplarin Tunus limanlarina ulasilmasinda zorluk yasanmasi nedeniyle üç kez ertelenmisti.

Kaynak: AA