New York Times Meydani'ndaki Yilbasi Kutlamalarina Asi Yaptiranlar Katilabilecek

NEW YORK – ABD'de yeni yil kutlamalarinin merkezi olan New York'un Times Meydani’nda düzenlenen yilbasi etkinligine asi yaptiran herkes istirak edebilecek.

New York Belediye Baskani Bill de Blasio, geçen sene yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini nedeniyle sanal olarak gerçeklestirilen yeni yili Times Meydani’nda karsilama geleneginin bu yil geri döndügünü ve asi yaptiran herkesin kutlamalara alinacagini belirtti.

"New York sehrinin yüzde 100 geri döndügünü tüm dünyaya kanitlayacak tarihi ana siz de katilin." diyerek New Yorklulari yeni yilda geleneksel kutlamalara davet eden de Blasio, "Bu yil yüz binlerce kisinin katilmasini istiyoruz ama herkesin asi olmasi gerekiyor." diye konustu.

De Blasio, asi olmamis kisilerin 31 Aralik’a kadar asilarini tamamlayabilmeleri için duyuruyu erken yaptiklarini belirterek, saglik uzmanlarinin sürekli degisim gösterebilen Kovid-19 salgininda sehrin 6 hafta sonra hangi noktada olacagini tahmin etmesinin güç oldugu uyarisinda bulundu.

Kovid-19 nedeniyle 2020'de halka kapali gerçeklesen kutlamalari ulusal kanallar, internet portallari ve sosyal medya uygulamalari üzerinden 1 milyar kisinin canli izledigi tahmin ediliyor.

Bill de Blasio’nun New York Belediye Baskanligini gece saat 24.00’te Eric Adams’a birakacak olmasi, bu yil yapilacak kutlamalarin dikkat çekici özelliklerinden biri olacak.

Kaynak: AA