Malatya'da Marul Ve Ispanak Fiyatlari Düstü

Malatya’da Sebze Meyve Pazari’nda marul ve ispanak fiyatlari bir öncesi aya göre yari yariya düstü.

Malatya'da Marul Ve Ispanak Fiyatlari Düstü
Malatya Sevbze ve meyve pazarinda geçen 6 ile 7 TL arasinda satilan marulun fiyati simdi ise 2,5 ile 4 Tl arasina indi. Pazardaka geçen ay 7 TL’ye satisa sunulan ispanagin kilosu ise 5 TL’den satisa çikariliyor.

Malatya Sebze ve Meyve Pazari esnaflarindan olan Kadir Karadag, "Malatya’da sebze fiyatlarimiz günden güne düsmeye basladi.

Domates Kilosu 3.50 TL ile 4 TL arasinda. Biberin Kilosu 8 TL ile 10 TL pazarda satiliyor. Yesillik grubunda bir düsüklük var. Geçen ay marul 6 ile 7 TL arasinda idi sunda 4 TL ile 2.50 TL arasi degisiyor. Ispanak ise 7 TL den 5 TL ye düstü. Su anda mandalinanin kilosu 2.50 TL ile 3 TL den satiliyor. Limonun kilosu 3.50 TL, portakalin kilosu 5 TL den perakende satiyoruz. Fiyatlarin kendisini koruyacagini düsünüyoruz. Vatandaslar sofrasindan meyve ve sebzelere eksik etmiyor” seklinde konustu.

Karadag, vatandaslarin özellikle C vitamini aldiran meyve ve sebzeleri tercih ettigini belirterek, “ Mandalina’nin kilosu 3-3.5 TL arasi. Üzüm 5 TL, Muz 8 TL civarinda. Meyve ve sebze fiyatlari iyi” dedi.

Kaynak: İHA