Ispanya'da Greve Giden Yaklasik 20 Bin Metal Isçisi Polisle Çatisti

Ispanya’nin Cadiz kentinde maas zammi için protesto gösterisi düzenleyen yaklasik 20 bin metal isçisi sokaklarda lastik yakarak polisle çatisti. Çikan olaylarda 2 polis hafif yaralandi.

Ispanya'da Greve Giden Yaklasik 20 Bin Metal Isçisi Polisle Çatisti


Ispanya’nin Cadiz kentinde sendikalar ve isverenler arasinda maas anlasmasina iliskin müzakerelerin durdurulmasi üzerine sendikalar, kentteki metal isçilerine protesto düzenleme çagrisinda bulundu. Çagrinin ardindan bir araya gelerek, maas zammi talep eden yaklasik 20 bin metal isçisi, Cadiz kentinde yer alan Puerto Real bölgesinde protesto gösterisi düzenledi.

Protesto sirasinda sokaklarda araç lastikleri yakan ve barikatlar kuran isçiler, bölgede araç trafigine engel olurken, polis ekipleri ise olay yerine sevk edildi. O anlarda isçilerin taslarla saldirmasi üzerine polis, protestoculara basinçli su ve biber gazi ile müdahale ederken, isçiler ile polis arasinda çatisma çikti. Polis tarafindan yapilan açiklamada, olaylarda 2 polisin hafif sekilde yaralandigi kaydedildi. Protestoculardan ise yaralanan veya gözaltina alinan olup olmadigina iliskin henüz bir açiklama yapilmadi.
Kaynak: İHA