14 Yildir Tam Tikali Olan Kalp Damari Basarili Bir Operasyonla Açildi

Malatya Egitim ve Arastirma Hastanesi’ne gögüs agrisi ve nefes darligi sikayeti ile basvuran hastanin, 14 yildir tikali olan kalp damarlari uygulanan operasyonla açilarak sagligina kavustu.

14 Yildir Tam Tikali Olan Kalp Damari Basarili Bir Operasyonla Açildi
Türkiye Muharip Gaziler Dernegi Baskani Ibrahim Cengiz, 14 yil önce bypass ameliyati oldu. Artan agrilari ve nefes darligi ile ilgili Malatya Egitim ve Arastirma Hastanesine basvuran Cengiz’in damarlarinda tikanikliktan süphelenilmesi üzerine kroner anjiyo yapilmasina karar verildi.

Yapilan anjiyoda Cengiz’in, kalp ana damarlarinin hepsinin tikali oldugu ve baypass atardamarlarinin da tikali olmasiyla Prof. Dr. Erdal Aktürk tarafindan basarili bir operasyonla 14 yil tikali olan damarlar açildi.

Cengiz, sagligina kavusmasinin mutlulugunu yasadigini belirterek, "Erdal hocamiza çok tesekkür ediyorum. Yogun agrilar ile geldigim hastaneden sagligima kavusmus olarak çikiyorum. Erdal hocamiz ilimiz için çok degerli bir isim. Ona ve tüm ekibine tesekkür ediyorum” dedi.

Operasyon hakkinda bilgi veren Prof. Dr. Erdal Aktürk, “ Bizler için çok kiymetli olan gazilerimizin ve Ibrahim beyin istiraplarinin dindirmek ve tedavi edebilmek çok önemli, saglik, sihhatli iyi bir yasam diliyorum. Bu nazik ziyareti için tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA