Aydemir Açiklamasi 'Cumhurbaskanimiza Itimat Zirvede'

AK Parti Grup Yönetim Kurulu Üyesi Milletvekili Ibrahim Aydemir, Hazine ve Maliye Bakanligi 2022 Yili Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonu görüsmelerinde küresel ekonomik sorunlara ragmen dogu ve güneydoguda yatirim zemininin yürek ferahlattigini vurguladi

Aydemir Açiklamasi 'Cumhurbaskanimiza Itimat Zirvede'
Yatirim ve reform çalismalarini görmezden gelen muhalif çevrelere seslenen Milletvekili Aydemir, manevi körlüge isaret ederek, “Köre ne, görene” aforizmasini hatirlatti.

Hazine ve Maliye Bakanligi Bütçesi degerlendirmesinde Erzurum’a iliskin bir talebi de gündeme Tasiyan Milletvekili Aydemir, Erzurum 1. OSB’de yatirimcilar için ilave yer arayislarinin sürdügünü, buna dönük olarak 1. OSB Yönetiminin girisimlerine maddi destek taleplerinin bulundugunu bildirdi.

Aydemir’den muhalefete: bakacaksin ki göresin’

Muhalefetin israrla Türkiye’deki ekonomik büyüme ve gelismeleri görmezden gelmeye çalistigini belirten Milletvekili Aydemir, sunumunda, ‘Ama bizdeki o aforizmalarla bakmak lazim. "Görene... Köre ne?" demisler ya, görmeyenlere yapacak bir sey yok. Bakacaksin ki göresin. Bakmadin mi, göremezsin Burada birlikte çalistik, siz buradaki hâli biliyorsunuz.’ ifadesini kullandi.

Dogu ve güneydogu’daki yatirimlar

Bütçe degerlendirmesinde Dogu ve Güneydogu Anadolu Bölgesindeki yatirimlara atifta bulunan Milletvekili Aydemir, ‘Erzurum’dan buraya gelirken bir taziye ziyareti için Mus’a ugradim. Oradan Bingöl, Elâzig. O güzergâhtan buraya geldim. Samimi söylüyorum, çok özel bir zemin olusmus. Yatirimlar, özellikle hayvancilik üzerine Mus’ta, Bingöl’de çok, böyle, üretken bir hâl var; insanlar da çok mutlu. Elbette ki sikintili bir ekonomik zemin var. Bunu kimsenin inkâr ettigi yok. Buna ragmen çok pozitif bir yaklasim var, çok müspet bir yaklasim var; insanlar Hükûmete güveniyorlar, Sayin Cumhurbaskanimiza itimatlari zirvede. Dolayisiyla, Allah’in izniyle su pandemi sartlarindan da çok özel bir hâlde çikacagiz, zirvelere dogru yürüyecegiz. ‘ dedi.

Bölgesel kalkinma

Konusmasinda Dogu ve Güneydoguda yatirim yogunlasmasina dikkat çeken Milletvekili Aydemir, ‘Geçtigimiz hafta Sayin Cumhurbaskanimizin açtigi 2 tane essiz yatirim vardi; birisi Bingöl’de, birisi Adiyaman’da. Baska yatirimlar da vardi. Biri doguda biri Güneydogu Anadolu’da. Doguda açtigimizin adi neydi? Efendim, hibrit enerji sistemi. Avrupa’da yok. Bir numarayiz elhamdülillah. Sizler sayesinde, gayretleriniz sayesinde oluyor bunlar. Adiyaman’da olan neydi? Organize Sanayi Bölgesinde çati günes sistemleri yaptik. Böyle yüzlerce, binlerce yatirim yapiyoruz. Su zaviyede, su vasatta yapiyoruz yani su sikintili zeminde, küresel sikintilarin yasandigi vasatta yapiyoruz. Dolayisiyla çok degerli bunlar. O yüzden de benim muhalefetten istirhamim su: Elbette ki her seferinde söylüyoruz, noksanlarimiz var, bunlari kayda geçmek lazim ama hiç olmazsa zihnimize pozitif bir harita yükleyelim ki bu bizim ailelerimizi de sirayet ediyor, evlatlarimizi da sirayet ediyor bakis açilarimiz. Dolayisiyla farkinda olmadan onlari da sikintili bir zemine sokuyoruz. Önümüzdeki zaman dilimi Allah’in izniyle yani 2022 açiklanan rakamlar, ortaya konulan vaziyet raporu gösteriyor ki çok daha özel bir noktaya gelecegiz insallah.’ kaydini düstü.

Aydemir’den Erzurum’a iliskin talep

Milletvekili Aydemir degerlendirmesinin son bölümünde Erzurum 1. OSB’ye iliskin bir talebi gündeme tasidi. Milletvekili Aydemir, ‘Bizim 1. Organize Sanayi Bölgesi doldu, çok sayida yatirimci var, sirada bekliyor, özel sektör yatirimci bunlar ama yer yok. Simdi, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu, köylülerle, civardaki arsa sahipleriyle irtibat kurdular. Onlari almalari hâlinde 700 dönümlük yeni bir alan açilacak ama biraz paraya ihtiyacimiz var. Bu konuda müzahir olursaniz çok mutlu oluruz, memnun oluruz.’ dedi.

Kaynak: İHA