WTA, Çinli Tenisçi Peng'in Taciz Iddiasinin Sorusturulmasini Istedi

Kadinlar Tenis Birligi (WTA), dünya 191 numarasi Peng Shuai'nin, Çin'in eski basbakan yardimcisi Zhang Gaoli tarafindan cinsel tacize ugradigi iddiasinin seffafça sorusturulmasini istedi.

WTA'in internet sitesinde yer alan açiklamada, Peng'in Çin'deki sosyal medya platformu Weibo'dan yaptigi paylasim sonrasi yasananlarin endiseyle izlendigi belirtilerek, "Peng Shuai ve tüm kadinlar sansürlenmeyi degil, duyulmayi hak ediyor. Bu konunun düzgün bir sekilde ele alinmasini, yani iddialarin tam, adil, seffaf ve sansürsüz bir sekilde sorusturulmasini bekliyoruz." denildi.

35 yasindaki tenisçi, kasim ayinin basinda 2013 ile 2018 yillari arasinda Çin'de basbakan yardimciligi görevini üstlenen Zhang tarafindan üç yil önce cinsel iliskiye zorlandigi mesajini paylasmisti.

Paylasim, internetin devlet kontrolünde oldugu ülkede dakikalar içinde kaldirilmasina ragmen Çinli raketin birkaç hayrani tarafindan fotograflanarak yayilmisti.

Çiftlerde 2013 Wimbledon ile 2014 Fransa Açik sampiyonlugu bulunan Peng, teklerde ise klasmanda 14. siraya kadar yükselmis ve 2014 ABD Açik'ta yari final oynamisti.

Kaynak: AA