Sultangazi'de Ögrencileri Biçakla Gasp Eden 3 Çocuk Yakalandi

Sultangazi’de okul giris ve çikislarinda yolunu kestikleri ögrencileri gasp ettikleri iddia edilen 3 çocuk yakalandi.

Sultangazi'de Ögrencileri Biçakla Gasp Eden 3 Çocuk Yakalandi
Olay, geçtigimiz günlerde Sultançiftligi Mahallesi Bahattin Yildiz Anadolu Lisesi yakinlarinda yasandi. Iddiaya göre aralarinda yabanci uyruklu bir kisinin de bulundugu 3 çocuk, kendilerine mesken yaptiklari okul yanindaki bos arazide ögrencileri biçak ile tehdit ederek gasp etti. Aksam okuldan dönen oglunun gasp edildigini ögrenen Gönül Demircan, ertesi gün oglunu okula götürürken ayni çocuklarin yine ayni yöntemle gasp yaptigini görünce durumu emniyet güçlerine haber verdi. Kisa sürede olay yerine gelen Sultangazi Ilçe Emniyet Müdürlügü ekipleri, kaçarak sokak aralarina dagilan süphelileri kiskivrak yakalayarak polis merkezine götürdü. Yaslarinin küçük olmasi nedeniyle ailelerine teslim edilen S.O., S.Y. ve diger süpheli çocugun silah bulundurmak ve gasp suçlarindan önümüzdeki günlerde savciya uzman esliginde ifade verecekleri ögrenildi.

Ayni okulda 2 çocugunun egitim gördügünü ve yasanan olay nedeniyle kaygi duydugunu ifade eden Kazim Dinç, "Aile olarak tedirginiz, burada iki çocugum okuyor ve bu çevrede gasp ile uyusturucu madde satisi yapildigi yönünde iddialar var. Biz ailece bu duruma karsiyiz. Bu nedenle emniyet güçlerimizden yardim ve destek istiyoruz. Buraya sivil bir memur görevlendirirseler iyi olur. Çünkü biz çocuklarimiz okusunlar diye bekliyoruz burada ama böyle tehdit içerikli çocuklarimiza zarar verici seyler yapmalari bizi gerçekten üzüyor. Çocuklarimizin güvenligi bizim için çok önemli" diye konustu.

Bir önceki gün çocugu gasp edilen anne Gönül Demircan ise, "Çocugumun önünü kesip karnina biçak dayamis ve parasini gasp etmisler. Önemli olan para degil ama polis sirenini duyunca biçagi daha da bastirmislar. Çocugumu yaralayip orada birakabilirlerdi. Bu durumdan muzdaripiz. 9. sinifa giden çocugumu halen okula götürüp getirmemeliyim. Bu kadar güvensiz olmasin okul. Ben ertesi gün geldigimde burada baska çocuklari gasp ederken gördüm polise bildirdim ve geldiler kovalamaca sonrasi 3 kisiyi yakaladilar. Karakola gittik ifademizi verdik ve sikayetçi olduk. Ancak yaslari küçük oldugu için çocuklari serbest biraktilar. Bugün olmaz yarin yine buraya gelecekler" ifadelerini kullandi.

Mehtap Keser isimli veli, "Tedbirin artirilmasi ve sivil polislerin olmasi gerekli. Önemli olan para degil biçak çekilmesi ve çocuklarimizin can güvenligi. O anda baska bir sey de olabilir ve biçak kalbine de saplanabilirdi. Korkuyoruz ister istemez" diye konustu.

Veliler çocuklarin gasp yapmak için sokak üzerinde düzensiz park edilen araçlari kendilerini bölgedeki güvenlik kameralarina karsi kamufle olarak kullandiklarini ve sokagin araç trafigine kapatilmasi gerektigini ifade ettiler.
Kaynak: İHA