MHP Genel Baskan Yardimcisi Karakaya, Izmir'de Basin Mensuplariyla Bulustu Açiklamasi

'Biz Hükümetin ortagi degiliz. Bir hükümet ortakligi, bir koalisyon yok ama biz ittifakiz. Hükümetin basarili olmasi, bizim için Milliyetçi Hareket Partisi açisindan baktigimizda son derece önemli'

MHP Genel Baskan Yardimcisi Mevlüt Karakaya, "Adim Adim 2023, Il Il Anadolu" programi kapsaminda, Izmir'de basin mensuplariyla bulustu.

Karakaya, Konak'taki Marriott Hotel'de düzenlenen toplantida, hedeflerinin, 2023'te yapilacak cumhurbaskanligi ve milletvekili genel seçimlerine hazirlanmak oldugunu söyledi.

Sorunlarin çözümüne katki sunmayi amaçladiklarini ifade eden Karakaya, sunlari kaydetti:

"Biz ittifakin bir mensubuyuz. Hükümetin çalismalariyla ilgili eksikleri varsa ya da onlardan istenen talepler varsa biz bunlari iletmek durumundayiz. Bu anlamda Hükümetin basarisi sonuç itibariyle ittifaki da etkileyecektir. Biz Hükümetin ortagi degiliz. Bir hükümet ortakligi, bir koalisyon yok ama biz ittifakiz. Ittifakin amaç ve çerçevesi basindan beri belli, kararlilik da burada çok açik belli. Hükümetin basarili olmasi, bizim için Milliyetçi Hareket Partisi açisindan baktigimizda son derece önemli. "

Partilerinin, "ittifak ortagi" oldugunu vurgulayan Karakaya, "'Hükümet ortagi degiliz' ifadesi sorumluluktan kaçiyoruz anlaminda bir ifade degil. 'Hükümet ortagi degiliz', biz daha objektif bakariz. Söylenenlerde haklilik payi olanlar ya da bizim gördügümüz yanlislar varsa bu yanlislari da biz dile getiririz." diye konustu.

Türk Konseyinin isminin "Türk Devletleri Teskilati" olarak degistirilmesini degerlendiren Karakaya, teskilatin ve Aksakallilar Heyeti'nin yüksek istisare heyeti oldugunu, Türk dünyasi ve Türk Devletleri Teskilati kapsamina girecek birçok konuda fikir alisverisinde bulunacak olmasinin büyük önem tasidigini dile getirdi.

Teskilatta birçok konunun istisare edilecegini, gündeme gelecegini belirten Karakaya, "Birbirlerinin dertlerine çare olmaya, ortak menfaat noktalarini tespit etmeye çalisacaklar. Bu anlamda olusan organizasyon, kurul dahi bu mesaji çok net bir sekilde veriyor." görüsünü paylasti.

Toplantida, MHP Genel Sekreter Yardimcisi ve Izmir Milletvekili Tamer Osmanagaoglu, Izmir Milletvekili Hasan Kalyoncu, Kütahya Milletvekili Ahmet Erbas, merkez karar yürütme kurulu üyeleri ve Izmir Il Baskani Veysel Sahin de yer aldi.
Kaynak: AA