Istanbul Rap Gecesi, Türkiye Ve Ingiltere'den Sarkicilari Agirladi

Yedi Hilal Dernegi'nin düzenledigi konserde, Ingiltere'den Mohammed Yahya ile Khaled Siddiq, Misal adiyla taninan rap müzik sanatçisi Resul Aydemir ve Rap grubu Nefer sarkilarini gençler için söyledi.

Türkiye'den ve dünyadan sarkicilar "Istanbul Rap Gecesi"nde gençlerle bir araya geldi.

Baglarbasi Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinligin açilisinda konusan Yedi Hilal Dernegi Genel Baskani Salim Sariyildiz, dernegin kuruldugu 2012'den bu yana gençlerle kültür sanat yoluyla iletisim kurmayi amaçladigini söyledi.

Üniversite dergileri, sinema okumalari ve sanat atölyeleri gibi sanatla ilgili birçok faaliyet gerçeklestirdiklerini anlatan Sariyildiz, "Müzik alaninda da grup Sancaktar ile baslamistik bu yolculugumuza ve geldigimiz noktada Nefer Rap grubumuzla devam ediyoruz." dedi.

Sariyildiz, Nefer'in kurulus hikayesine deginerek, "Ahlak sanatin dolayisiyla estetigin ve eylemin ayrilmaz bir parçasidir. Bizim sanat perspektifimiz budur. Edep medeniyetinin mensuplari olarak her türlü sanatla bu perspektifle ilgilenecegiz ve insallah edep sinirlarinin da disina çikmayacagiz. Yedi Hilal'li sancaktarlarin yasami, ölümü, dirimi alemlerin Rabbi olan Allah için oldugu gibi insallah sanati da alemlerin Rabbi olan Allah için olacaktir." degerlendirmesini yapti.

- "Sizin bizi anlayacaginiza eminiz"

Londra'da yasayan ve sonradan Müslüman olan rap müzik sanatçilari Mohammed Yahya ve Khaled Siddiq da sarkilarini gençler için söyledi.

Konser öncesinde AA muhabirine açiklama yapan Siddiq, Türkiye'ye ilk kez Yedi Hilal'in daveti üzerine geldiklerini söyledi.

Siddiq, "Burada olmamin sebebi sanatimizi güzel bir sekilde icra etmek ve insanlarin bu sanati taniyip birlikte neler yapabilecegimizi görmek." dedi.

Türkiye'deki geleneksel müzikleri daha önce az da olsa dinleme imkani buldugunu anlatan Siddiq, "Bizi dinlerken Ingilizce söyledigimiz için belki anlamayabilirsiniz ama buradaki temel nokta Allah'in yoluna çagirmak ve sizin bunu anlayacaginiza eminiz." dedi.

- "Türk halki çok zengin bir tarihe sahip"

Mohammed Yahya da Yedi Hilal'in misafiri olmaktan duydugu memnuniyeti dile getirerek, "Türk insanina olan sevgim artti ve burada sahne aliyor olmaktan heyecan duyuyorum." dedi.

"Say Mashallah" adli sarkilariyla begeni topladiklarini animsatan Yahya, Müslümanlarin dünyanin neresinde olduklari fark etmeksizin 'masallah' dediklerini ve bunun insanlari birlestirdigini söyledi.

Yahya, "Türk halki çok zengin bir tarihe sahip, birlik olmak önemli. Türk insaninin ümmetin geri kalaniyla birlik olmasinin ve gücünü geri kazanmasinin tam zamani." seklinde konustu.

- "Bugün kardeslerime destek için buradayim"

Misal adiyla taninan rap müzik sanatçisi Resul Aydemir de gecede "Çocuklugum" ve "Kardan Aydinlik" sarkilarini söyledi.

Konuk sanatçi olarak konsere katilan Misal, "Bugün kardeslerime destek için buradayim. Hem gönülden hem de fiziki olarak kardeslerimizle beraber oldugumuzu göstermek için buradayiz. Güzel anilar birakacak bir gece olacak." dedi.

Gençlerin alternatif müziklere çok merakli olduguna dikkati çeken Misal, "Biz de bu meraki doyuran taraftayiz. Üretmeye devam edecegiz. Onlarin heyecani bizi tetikliyor, bizim motivasyonumuz oluyor." diye konustu.

Misal, özellikle son 20 yildir gençlerin alternatif, kendi dinleyebilecekleri, kendilerini anlatan, kendileri gibi müzikleri aradiklarini belirterek, "Bunun bos tarafi da maalesef çok var, prim yapilan dünyevi tarafi da var. Vücutlari costuran çok var ama biz gönülleri costuran tarafinda olmaya çalisiyoruz.

- "Çok keyifli ve hareketli bir organizasyonun içindeyiz"

Konserde sevilen eserleri seslendiren Rap grubu Nefer'in üyeleri Teber, Tozo, Çelebi ve Asaf da sahneye çikarak "Ribat EP" albümünden "Feza", "Ölü Demeyiniz", Dogu Türkistan için hazirlanan "Sessiz Çigliklar", Filistin için hazirlanan "Direnise Devam", "Kumpas" ve yeni çikan "27" ile "Yer Altina Selam" adli sarkilari söyledi.

Teber mahlasiyla taninan Ömer Faruk Bozdemir, Yedi Hilal'in rap atölyesinin Nefer'in kurulusuna öncülük ettigini belirterek, "Bizim Tozo, Asaf, Çelebi hepsi daha önceden rap müzikle ugrasmis arkadaslar. Tabii kader yani bizi bir araya getirdi." dedi.

Tozo olarak bilinen Mehmet Faruk Eminoglu da birlikte bir seneye yakin bir süredir rap müzik söylediklerini belirterek, "Bugün de burada çok büyük, keyifli, hareketli bir organizasyonun içindeyiz." dedi.

Gençlerin enerjisinin de sahnedeki sanatçilar kadar güzel oldugunu, konserin hazirliklarina basladiktan sonra gençlerin ilgisinin ve heyecanini gördüklerini ifade eden Tozo, "Bu rap gecesi insallah böyle yildan yila bir gelenek haline gelir." dedi.

Konserde sevilen sarkilarini salondaki genç dinleyicilerle söyleyen sanatçilara, programin ardindan Yedi Hilal yöneticileri tarafindan tablo hediyesi takdim edildi.

Kaynak: AA