'El Bebek Gül Bebek' Paketlerinin Sayisi 20 Bine Ulasti

İçel Büyüksehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi’nin “El bebek gül bebek” paketleri, 6-12 aylik bebegi bulunan dar gelirli ailelere önemli oranda katki sagliyor. Basladigi günden bu yana binlerce ailenin faydalandigi paketlerin sayisi 20 bine ulasti.

'El Bebek Gül Bebek' Paketlerinin Sayisi 20 Bine Ulasti
Pandemi sürecinde artan fiyatlar özellikle dar gelirli aileleri derinden etkiledi. Fiyat artislari bebek mamasi ve bebek bezlerine de yansidi. Geçim sikintisi çeken bebek sahibi ailelerin derdine İçel’de Büyüksehir Belediyesi derman oldu. Hayata geçirdigi sosyal projelerle vatandaslarin yaralarini saran Büyüksehir, pandeminin ilk aylarinda “El bebek gül bebek” projesini hayata geçirdi.

Büyüksehir Belediyesi, pandeminin ilk aylarinda kurdugu kriz merkezine basvurup bebek mamasi talep eden ihtiyaç sahibi ailelere “El bebek gül bebek” paketlerini ulastirdi. Yaklasik 20 aydir devam eden proje, zaman içerisinde periyodik yardimlara dönüstü. Asgari ücret ve altinda bir bütçeyle geçinmeye baslayan 6-12 aylik bebek sahibi aileler, Teksin uygulamasindan basvuruda bulunarak bebek bakim paketlerinden faydalanmaya basladi.

Büyüksehrin ailelere ulastirdigi ve içerisinde bebek mamasi, bebek bezi, bebek sampuani, pisik kremi ve islak mendil bulunan “El Bebek Gül Bebek” paketlerinin sayisi 20 bine ulasti. Aileler bu yardimdan ayda bir defa faydalanabiliyor.

“Vatandaslarimiz basvurularini Teksin İçel üzerinden yapiyorlar”

İçel Büyüksehir Belediyesi Sosyal Yardimlar Sube Müdürü Engin Yildirim, paketin içeriginden ve su ana kadar ulastigi aile sayisindan bahsederek, “Vatandaslarimiz basvurularini Teksin İçel üzerinden yapiyorlar. Bu paketleri 6-12 ay arasi bebegi olan vatandaslarimizin evine 6 ay boyunca periyodik olarak ulastiriyoruz” dedi.

Basvuruda aranan sartlara da deginen Yildirim, “Asgari ücret ve asgari ücretin altinda geliri olan vatandaslarimiza ulastiriyoruz. Vatandaslarimiz bebegin nüfus cüzdanini ve gelirlerini beyan eden belgeleri Teksin’e yüklüyorlar. Bu ürünlerin zamlandigi su günlerde vatandaslarimizin Teksin’den yaptigi basvurular bizler için daha degerli hale geliyor. Paketleri en kisa sürede vatandaslarimiza ulastirarak, bu zor günlerde yanlarinda oluyoruz” diye konustu.

9 aylik Evin’in annesi Emine Çalis, fiyat artislari nedeniyle zor günler geçirdiklerini belirterek, “Esim asgari ücretle çalisiyor. Zor geçiniyoruz vallahi. Tüp olmus 165 lira. Yetistiremiyoruz. 2 tane çocuk var. Biri birinci sinifa gidiyor. Bir de bu bezler, mama, kiyafet. Zor geçiniyoruz” dedi.

11 aylik Öykü’nün annesi Melisa Duru ise ‘El bebek gül bebek’ paketleri ile yüklerinin hafifledigini vurgulayarak, “Mama fiyatlari asiri derecede belimizi büktü. Pandemi sürecinde asiri derecede zorlandik. Sag olsun Vahap Seçer kampanyasiyla bize çok büyük destek oldu. Bebegin çok fazla gideri oluyor. Mamasiydi, sampuaniydi, islak mendiliydi, kiyafetiydi. Bütçe konusunda bayagi bir sarsintimiz oldu” seklinde konustu.

7 aylik Poyraz Yamaç’in annesi Vesile Tekin de oglunun çok hareketli oldugunu, çok sik mama tükettigini belirterek, “Bir yandan bez, mama. Tabi 3 tane çocuk daha var. Onlar da okula gidiyorlar. Bunlar bizi çok zorlamaya basladi ama Baskan Vahap Bey’e böyle bir kampanya yaptigi için çok tesekkür ediyoruz. Gerçek anlamda rahatladik. Her sey pahali. Geçinemiyoruz yani. Bizi en çok zorlayan da mama zaten. Paketin içinde mamanin da olmasi bizi daha çok rahatlatti. 2 günde bir mama almak zorundayiz. 60 lira oldu fiyati, hatta bazi yerlerde 65 lira. 2 günde bir 65 lira vermek zor” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA