Bulgaristan'daki Seçimler Için Istanbul'da Oy Verme Islemi

Bulgaristan'da yapilan cumhurbaskanligi ve milletvekili seçimleri için Istanbul'daki çifte vatandaslik sahibi Türkler sandik basina gitti.

Bulgaristan'daki cumhurbaskanligi ve milletvekili seçimleri için Zeytinburnu'ndaki Dr. Resit Galip Ilkokulunda oy kullanan Türkler, sabah erken saatlerde oy kullanacaklari sandiga geldi. Vatandaslar, pasaportlarini göstererek saat 20.00'ye kadar oy kullanabilecek.

Bulgaristan dogumlu Hüsnü Cesur, AA muhabirine yaptigi açiklamada, seçim sonuçlarini heyecanla bekledigini aktararak, "Çok mutluyuz. Sabahin erken saatinde gelerek oyumuzu kullandik. Hayirlisi olsun, bize yardimci olsunlar Bulgaristan'da. Çocuklarim burada. 3 kizim, 1 oglum var." diye konustu.

Oy kullanan vatandaslardan Ismet Sen de "Oyumu kullandim, insallah hayirlisi olur, kazanalim. Öyle heyecanliyim ki bu gece uyku bile uyumadim. Insallah destekledigimiz adamimiz çikar. 80 yasindayim, Bulgaristan'da evim var. Akrabalarimin kimisi Türkiye'de, kimisi Bulgaristan'da." ifadelerini kullandi.

Bulgaristan'daki seçimler için Türkiye genelinde 126 sandik kuruldu. Istanbul'da Bulgaristan Baskonsoloslugu olmak üzere, 26 okulda oy kullaniliyor.

Kaynak: AA