Bakan Stijovic Bodrum'daki Tohum Merkezine Hayran Kalan

Cumhurbaskani Recep Tayip Erdogan ile görüsmelerinin ardindan Bodrum’a gelen Montenagro (Karadag) Tarim, Orman ve Su Yönetimi Bakani Aleksandar Stijovic Bodrum’daki tarim hizmetlerine hayran kaldi.

Bakan Stijovic Bodrum'daki Tohum Merkezine Hayran Kalan
Ankara’daki temaslarinin ardindan is insani Turizmci Bülent Kaya misafiri olarak Bodrum’a gelen Bakan Stijovic, Bodrum Belediyesi’nin Mumcular Mahallesi’ndeki Tohum Merkezini ve Tarim Kampini ziyaret etti. Tohum merkezinde oldukça etkilenen Bakan Stijovic, Tarim kampinda da uzun süre vakit geçirerek incelemelerinde Bodrum Belediye Baskan Yardimcisi Hüseyin Tutkun’dan ve Tayfun Yilmaz’dan bilgi aldi. Stijovic’e, Tarim Müdürlügü Genel Müdürü Miroslav Cimbaljeviç, Ormancilik ve Avcilik Izleme Sektörü Baskani Novica Tmusic de eslik etti.

Stijovic, ziyaretlere iliskin açiklamada bulunarak “Bodrum’da yasadigim deneyim çok ilginçti. Bodrum’daki tarimla ilgili Bodrum Belediyesinin yaptiklarini Karada’da uygulamaya geçirecegim. Biz küçük bir ülkeyiz. Sadece tarim sektörü degil, ormancilik sektörü de bizim su anda gelistirmekte oldugumuz bir alan. Aramizda bu sektörle ilgili ciddi anlamda farkliliklar var. Türkiye’nin çok daha önde oldugunu ifade edebilirim. Ama bu deneyimler bir takim is birliklerle bu tecrübeleri paylasarak bizde bu farki kapatmak için çaba harcayacagiz. Gelismeye devam edecegiz” ifadelerini kullandi.

Tüm Akdeniz bölgesine fidan dikmek lazim

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’i da Ankara’da ziyaret ettigini söyleyen Stijovic, " Türkiye’ye 200 milyondan fazla agaç dikilecek olmasi bence tüm Akdeniz’e yayilmasi gereken bir faaliyet. Bunun benzerini biz de ülkemizde yapacagiz. Bunun bir parçasi olmaktan dolayi çok mutluyum. Birlikte Türkiye’den iklim degisikligi ile mücadele etmenin evlatlarimiz ve torunlarimiz için çok önemli olduguna dair çok güçlü bir mesaj gönderdik. Dogamizi gelecek için korumaliyiz. Bu toplantida gönderdigimiz mesaj buydu. Içinde yasadigimiz iklim degisikligiyle ilgili olarak çok ciddi anlamda is birligi yapmamiz gerektigini, bu gelecegi torunlarimiza birakmak adina çok ciddi çaba harcamamiz gerektigini ortak bir dille paylastik." ifadesini kullandi.

Bodrum Belediye Baskan Yardimcisi Hüseyin Tutkun da belediye olarak 2019’da tarimsal hizmetler müdürlügünü kurarak ciddi bir faaliyet alani olusturduklarina dile getirerek “Karadag’dan gelen misafirimiz var. Bodrum’daki tarimsal faaliyetlerimizin gösterdik. Bizlerle is birligi içinde son derece önemlidir” seklinde konustu.

Bodrum Belediye Baskan Yardimcisi Tayfun Yilmaz ise Bakan Stijovic’in tohum merkezinden çok etkilendigini ifade ederek “ Tohum merkezini gezen heyet çok sasirdi. Kendilerinin de Karadag’la ortak çalismalar yapmak istediklerini biz ilettiler. Kendi ülkelerinde yerel tohuma dahir bir çalisma olmadigini bu fikrin çok dogru bir karar oldugunu bizlere iletti”.

Bodrum Programi boyunca Bodrum Belediye Baskan Yardimcisi Hüseyin Tutkun ve Is insani Bülent Kaya heyete eslik ederek tarim faaliyetlerinin yani sira Bodrum’un kültürel yerlerini de gezdirdi.

Bodrum’daki tarimsal hizmetlerin ardindan Azka otel tarafindan düzenlenen yemekte Mugla ve Bodrum protokolü ile bulustu. Yemege Mugla Valisi Orhan Tavli, Bodrum Kaymakami Bigehan Bayar, Bodrum Belediye Baskani Ahmet Aras, Bodrum Belediye Baskan Yardimcisi Hüseyin Tutkun, Turizmci Bülent Kaya, is insanlari, dernek ve daire baskanlari katildi.

Yemekte Bodrum Kaymakami Bayar ve Bodrum Belediye Baskani Ahmet Aras, Bakan Bakani Aleksandar Stijovic hediyeler taktim etti.
Kaynak: İHA