Bölge Müdürü Yavuz; Uzundere Tortum, Narman Ve Oltu'da Incelemede Bulundu

DSI Bölge Müdürü Oguzhan Yavuz Karayollari 12 Bölge Müdürü Alparslan Eslik ve beraberindeki heyet ile birlikte, Erzurum Uzundere Ilçesi Balikli Mahellesinde bulunan yeni yerlesim yerinden gecen ve yerlesim yerini tehdit eden derede alinacak tedbirlere yönelik arazide incelemelerde bulundu.

Bölge Müdürü Yavuz; Uzundere Tortum, Narman Ve Oltu'da Incelemede Bulundu
Ilk olarak Uzundere Ilçesi Balikli Mahellesinde bulunan yeni yerlesim yerinden gecen ve yerlesim yerini tehdit eden derede alinacak tedbirlere yönelik arazide incelemelerde bulundu.

Daha sonra Bölge Müdürü Oguzhan Yavuz, beraberindeki heyet ile birlikte Tortum Belediye Baskani Muammer Yigider, Mahalle Muhtarlariyla Tortum Belediyesinde Serdarli sulamasi projesi ile ilgili fikir alisverisinde yapildi. akabinde ilçe merkezinden geçen Tortum çayinda incelemelerde bunuldu.

Bölge Müdürü Yavuz ekibiyle birlikte yapim çalismalari hizla devam eden Narman Sehitler Barajinda incelemelerde bulunarak yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldi.

Buradan da Oltu Ilçesi Çanakpinar Mahallesinde sulama amaçli düsünülen gölet yerinde incelemelerde bulunuldu.

Bölge Müdürü Oguzhan Yavuz incelemelerinin ardindan yaptigi yazili açiklamada, “Ekibimiz ile birlikte Uzundere, Tortum, Narman ve Oltu’da incelemede bulunduk.

Erzurum iline yaptigimiz yatirimlarla ilimizin mümbit topraklarini su ile bulusturmaya, vatandaslarimiza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taskin riskini azaltmaya devam ediyoruz.

Bu kapsamda Narman Sehitler Baraji’mizda çalismalarimiz devam ediyor. Insallah Sehitler Barajini tamamladigimiz da bölgede ki 47 bin 60 dekar tarim arazisine can suyu olacak. Bölgede yapilacak sulu tarim ile hem üreticimiz hem ülkemiz kazanacak. Barajin tamamlanmasi ile milli ekonomiye yillik 28 Milyon 236 bin katki saglamayi hedeflemekteyiz.

Çalismalarda emegi geçen personelimize ve firma çalisanlarimiza tesekkür ediyorum. Insallah hedefimiz barajlarimizi ve bilesenlerini bir an evvel tamamlayarak faydaya dönüsmesini saglamaktir” dedi.

Kaynak: İHA