Inönü Kadin Hastaliklari Ve Dogum Klinigi'ne Yeterlilik Belgesi

Malatya Inönü Üniversitesi Tip Fakültesi Kadin Hastaliklari ve Dogum Anabilim Dali, kadin hastaliklari ve dogum alaninda tipta uzmanlik egitimi ile ilgili standartlari karsilamis oldugunu gösteren yeterlilik belgesi aldi.

Inönü Kadin Hastaliklari Ve Dogum Klinigi'ne Yeterlilik Belgesi
Inönü Üniversitesi Tip Fakültesi Kadin Hastaliklari ve Dogum Anabilim Dali Baskani Prof. Dr. Abdullah Karaer, Türk Jinekoloji ve Obstetrik Dernegi (TJOD) Tipta Uzmanlik Yeterlilik Kurulu Egitim Kurumlari ve Programi Degerlendirme Komisyonu tarafindan verilen “Tipta Uzmanlik Egitimi Yeterlilik Belgesi’yle ilgili verdigi bilgide belgenin öneminden söz etti.

Karaer, “Inönü Üniversitesi Tip Fakültesi Kadin Hastaliklari ve Dogum Anabilim Dali, kadin hastaliklari ve dogum alaninda tipta uzmanlik egitimi ile ilgili standartlari karsilamis oldugunu gösteren yeterlilik belgesi almistir. Inönü Üniversitesi Tip Fakültesinde lisansüstü egitim konusunda akreditasyon belgesi almaya hak kazanan ilk anabilim dali olmanin yani sira Türkiye genelinde kadin hastaliklari ve dogum alaninda bu standartlari karsilayan ikinci anabilim dali olmustur” dedi.

TJOD Tipta Uzmanlik Yeterlik Kurulu Egitim Kurumlari ve Programi Degerlendirme Komisyonu’nun Inönü Üniversitesi Tip Fakültesi Kadin Hastaliklari ve Dogum Anabilim Dali’ni ziyaret ettigini dile getiren Karaer, “Kadin Hastaliklari ve Dogum Anabilim Dali egitim programinin hem Avrupa’da Kadin Hastaliklari ve Dogum Egitimini düzenleyen en üst organ olan European Board and College of Obstetrics and Gynaecology (EBCOG) egitim standartlari, hem de TC Saglik Bakanligi Tipta Uzmanlik Kurulu Müfredat Olusturma ve Standart Belirleme Sistemi (TUKMOS) Kadin Hastaliklari ve Dogum Uzmanlik Egitimi Çekirdek Müfredati çerçevesinde düzenlenmis olmasi, laparoskopik simülasyon egitim odasinin bulunmasi, maketler üzerinde simülasyonlu egitim modellerinin bulunmasi, TUKMOS ve EBCOG çekirdek müfredatlarina uygun olan teorik egitim programinin uzaktan egitim sistemine aktarilmasi ve tüm asistanlarin 7 gün 24 saat online egitim programina ulasma imkaninin olmasi, güncel literatür temel alinarak hazirlanan hasta akis semalarinin bulunmasi ve kardes Azerbaycan Cumhuriyeti vatandasi olan 4 asistanin klinigimizde uzmanlik egitimi görmesi kurumu ziyaret eden TJOD akreditasyon birimi tarafindan takdir edilmistir. Bu nedenlerle 5 yil süreyle geçerli olmak üzere, Anabilim Dalimiza kadin hastaliklari ve dogum alaninda tipta uzmanlik egitimi ile ilgili standartlari karsilamis oldugunu bildiren yeterlilik belgesi verilmistir” ifadelerini kullandi.

Karaer, “Günümüzde egitimin kalitesi ve egitim verilen yerin taninirligi, ulusal ve uluslararasi güncel standartlarla degerlendirilerek akreditasyondan geçmektedir. Buna göre Anabilim Dalimizin üniversitemizde ilk ve ülkemizde ikinci olarak almis oldugu bu uzmanlik egitimi yeterlilik belgesi, üniversitemiz ve anabilim dalimiz için büyük bir basari ve gurur vesilesidir” seklinde konustu.

Karaer, “Bu basari ve gururun yasanmasinda her konuda büyük katkilari olan basta rektörümüz sayin Prof. Dr. Ahmet Kizilay olmak üzere, egitim ortamini hazirlanmasinda yardimlarini esirgemeyen dekanimiz sayin Prof. Dr. Mahmut Durmus’a ve anabilim dalimizin bu belgeyi almasinda emegi geçen tüm ögretim üyelerine, hemsirelere, ebelere ve diger yardimci saglik personellerine ayri ayri tesekkürü bir borç bilirim” diye konustu.

Kaynak: İHA