Erzurum Valisi Okay Memis, Emniyet Kemeri Uygulamasina Katildi

Erzurum Valisi Okay Memis, Içisleri Bakanligi’nin “Trafik güvenligi bi hareketine bakar” projesi kapsaminda kent merkezinde emniyet kemeri uygulamasina katildi, sürücüleri bilgilendirdi.

Erzurum Valisi Okay Memis, Emniyet Kemeri Uygulamasina Katildi
Beraberinde Il Jandarma Komutani Albay Ilker Simsek ve Il Emniyet Müdürü Levent Tuncer ile birlikte Cumhuriyet Caddesi üzerinde emniyet kemeri uygulamasina katilan Vali Okay Memis, kemer takan sürücülere tesekkür ederek ödüllendirdi.

Erzurum Valisi Okay Memis denetimler sonrasi yaptigi açiklamada, “Içisleri Bakanligi tarafindan ve bizzat sayin bakanimizin da uygulamali olarak Türkiye geneli bir talimatlari var, güvenli trafik bir hareketinize bakar. Tüm kurallara uyulmasi ve uymamiz gerek ki en önemli kurallardan birisi emniyet kemeri, yapilan çalismalarda yüzde altmis ölümlerin önüne geçiyor. Kemer takmak hem ön koltukta hem de arka koltukta gerekli. Ben resmi araçta iken aracin arka koltugunda oturuyorum, ama mutlaka emniyet kemerimi takiyorum. Yine yayalar için çizilen zebra geçisleri vardir, bizler batili ülkelere imreniyoruz. Bu is kanunla da kural haline gelmis durumda. Trafikte olan hangi araç olursa olsun yayalar için kullanilan alanlara geldiklerinde mutlaka durmalari gerekli. Erzurum’da trafik kurallarini daha iyi uygulamamiz lazim. Vatandaslara cezai islem uygulamasini istemiyoruz, cezai islem uygulamiyoruz ama bu seferde kural ihlallerinin önüne geçemiyoruz. Araç kullanan da, yaya da her kes birbirine saygili ve örnek olmasi gerek. Saygi ayni zaman da medeniyetin de bir ölçüsüdür. Can ve mal emniyeti açisindan çok önemli. Toplumumuzun gelismisligi anlaminda, daha yasanabilir açisindan önemli. Kurallara ne kara uyum saglanirsa olacak sorunlarla daha kolay bas ederiz. Kurallara uyumazsa sorun yasariz. Dadas kardeslerimden tipki pandemide oldugu gibi özellikle trafik kurallarina da uymalarini rica ediyorum. Vatandaslara ve sürücü kardeslerime kurallara uyduklari için çok tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA