Yesilyurt Belediyesi'nden Bin Fidan Destegi

Malatya’nin Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, "Gelecege Nefes, Dünyaya Nefes" temasiyla her yil 11 Kasim’da ülke genelinde gerçeklestirilen Milli Agaçlandirma Seferberligine bin fidan ile destek verdiklerini belirterek, "2,5 yilda 10 bin 600 adet fidani toprakla bulusturup, Yesilyurt’un ismine deger katacak hizmetlerin altina imza attik” diye konustu.

Yesilyurt Belediyesi'nden Bin Fidan Destegi
Yesilyurt Belediyesi Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in talimatiyla Tarim ve Orman Bakanligi tarafindan baslatilan ‘11 Kasim Milli Agaçlandirma Günü’ etkinlikleri kapsaminda ayni anda 81 kente saat 11:11’de gerçeklestirilen 11 Kasim Milli Agaçlandirma Seferberligi’ne toprakla bulusturdugu bin adet adet fidanla destek verdi. Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar’in ev sahipliginde Turgut Özal Mahallesi’ndeki Emanet Çarsisi Hizmet Binasinin arka kismindaki alanda gerçeklesen fidan dikme etkinligine, Yesilyurt Kaymakami Osman Ugurlu, AK Parti Yesilyurt Kadin Kollari Baskani Esin Tanriverdi, AK Parti Yesilyurt Gençlik Kollari Baskani Salih Tav, Orman ve Bölge Müdürü Yakup Kalayli, Sivil Toplum Kuruluslari ve Meslek Örgütleri Baskanlari, Turgut Özal Mahalle Muhtari Cebrail Yilmaz, basin mensuplari, dogaseverler ve mahalle sakinleri katildi.

2,5 yil içerisinde toplam 10 bin 600 adet fidani toprakla bulusturduklarini ifade eden Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, 11 Kasim Milli Agaçlandirma Seferberligine destek vermek amaciyla hazirladiklari toplam 1.000 adet fidani ilçenin farkli bölgelerindeki parklara, sosyal yasam alanlarina ve yol kenarlarina dikeceklerini söyledi.



Gelecek nesillere birakilacak en kiymetli hazinenin güzel ve yesil bir dünya oldugunu vurgulayan Çinar, “ Sayin Cumhurbaskanimizin talimatlariyla Tarim ve Orman Bakanligimiz tarafindan her yil 11 Kasim’da saat 11:11’de ‘Gelecege Nefes, Dünyaya Nefes’ temasiyla düzenlenen ‘11 Kasim Milli Agaçlandirma Günü’ etkinliklerine her yil oldugu gibi bu yilda destekte bulunuyoruz. Park ve Bahçeler Müdürlügümüzün bünyesinde ki Tepeköy’deki Fidanlik Alanimizda yetistirdigimiz 1.000 adet fidanimizi ilçemizin dört bir tarafindaki bos alanlara, parklara, yol kenarlarina ve sosyal yasam alanlarinda toprakla bulusturup, daha ferah, daha güzel ve daha yesil bir Yesilyurt için baslattigimiz yesillendirme seferberligimize bir katki daha sunmus olacagiz. Bir fidani toprakla bulusturmak, büyütüp yesermesini saglamak kendimiz ve çocuklarimizin gelecegi için yapmamiz gereken en önemli görevlerimiz arasinda yer almaktadir. Diktigimiz fidanlarla, gelecege daha güzel ve daha yesil bir Yesilyurt emanet etmeyi hedefliyoruz. 11 Kasim Milli Agaçlandirma Günü etkinlikleri kapsaminda Turgut Özal Mahallemizde kullanilmayan bu alanimizi dikecegimiz fidanlarimizla yesil bir görüntüye kavusturmus olacagiz” diye konustu.

Yesilyurt’un ismine deger katacak park ve yesillendirme hizmetlerine önemli yatirimlarda bulunduklarini hatirlatan Çinar, “ Geride biraktigimiz 2,5 yil içerisinde toplamda 10 bin 600 adet fidanimizi toprakla bulusturup kisi basina düsen yesil alan miktarimizi her geçen gün daha da artirmaktayiz. Peygamber Efendimizin bir Hadisi Serifinde buyurdugu gibi ‘Birinizin elinde bir fidan oldugu sirada kiyamet kopacak olsa, onu dikmeye gücü yeterse diksin’ anlayisiyla agaçlandirma faaliyetlerine büyük önem veriyoruz. Hayata geçirdigimiz yatirimlar neticesinde park sayimizi 215’e, kisi basina düsen yesil alan miktarimizi ise 5.03’e çikartip Yesilyurt’un ismine yakisir hizmetler ürettik. 217 ve 218’nci parklarimizi da insallah kisa sürede hizmete sunacagiz, 219’ncu parkimizin da insaatina basladik. Her ay neredeyse bir parkimizi vatandaslarimizla bulusturmaktayiz. 2.5 yilda ise toplamda 23 parkimizi hemserilerimizin hizmetine sunduk. Kisi basina düsen yesil alan miktarini ne kadar artirirsak gelecek nesillere de yesil ve güzel bir ilçe emanet etmis oluruz. Gelecegimiz olan çocuklarimiza birakacagimiz en güzel miras; onlarin rahat bir sekilde yasayabilecekleri tertemiz ve yemyesil bir dünyadir. Yesilyurt Belediyesi olarak bu düsünceyle yarinlarimiza yatirim yapiyor; çevremizi, dogamizi korumaya yönelik çalismalar gerçeklestiriyoruz. Yaptigimiz bu tip etkinliklerle ilçemizi hep birlikte yesillendirecek, her fidanla yarinlarimiza nefes olacagiz. Önümüzdeki yillarda agaç sayisini artirarak sehrimizi daha yesil bir ortama kavusturmanin gayreti içerisinde olacagiz. Belediye olarak ayrica fidan yetistiriciligine de basladik, Orman Bakanligimizdan aldigimiz küçük fidanlari Tarimsal Üretim ve AR-GE Sahamizda yetistirip uygun sartlara geldikleri zamanda yesillendirme çalismalarinda degerlendiriyoruz. Yesilyurt’umuzu daha fazla yesillendirmek amaciyla gerçeklestirdigimiz yatirimlarimiza desteklerini esirgemeyen Tarim ve Orman Bakanligimiz ile Tarim ve Orman Il Müdürlügümüze de ayrica tesekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandi.

Yesillendirme hizmetlerine verdigi önemden dolayi Yesilyurt Belediyesine tesekkürlerini sunan Yesilyurt Kaymakami Osman Ugurlu ise “ Bugün fidanlari toprakla, umutlari ise yarinla bulusturma günüdür. Ekonomik, ekolojik ve sosyal açidan büyük bir öneme sahip olan ormanlarimizi korumak ve sürdürülebilir kilmak bizim için çok degerlidir. Bu yil üçüncüsü düzenlenen 11 Kasim Milli Agaçlandirma Seferberligi kapsaminda Sayin Cumhurbaskanimizin himayelerinde ülkemizdeki 84 milyon insan için en az 2’ser adet fidan dikilecek. Bizlerde bu kapsamda Yesilyurt’umuzda hazirlanan fidanlari toprakla bulusturacagiz. Bugün dikecegimiz fidanlar insallah yarinlarin agaçlari, gelecegin ormanlari olacaktir” diye konustu.

Konusmalarin ardindan hazirlanan fidanlar toprakla bulusturuldu.
Kaynak: İHA