Bakan Ersoy'un Esi Pervin Ersoy Ve Sanatçilar Safranbolu'yu Ziyaret Etti

Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy'un esi Pervin Ersoy ile aralarinda sanatçi ve oyuncularin bulundugu heyet, Karabük'ün UNESCO Dünya Mirasi Listesi'nde bulunan tarihi evleriyle ünlü Safranbolu ilçesini gezdi.

"Her Sehri Ünlüsüyle Geziyoruz Projesi" kapsaminda Safranbolu'ya Isin Karaca, Can Yapicioglu, Safa Sari, Ömer Faruk Çavus, Balçiçek Ilter, Mustafa Tayfun Özcan gibi taninmis isimler ve birçok gezginle gelen Ersoy, ilçedeki tarihi ve turistik alanlari gezerek yetkililerden bilgi aldi.

Heyete eslik eden Safranbolu Turizm Isletmecileri Dernegi Baskani Sebnem Urgancioglu Ergüder, AA muhabirine, Pervin Ersoy'un ünlülerle 81 ili gezdigini, bu sayede Türkiye'nin tanitimina katki sunduklarini söyledi.

Karabük'e de geldiklerini aktaran Ergüder, "Dernek olarak ilimizin bilinmeyen taraflarini göstermek gibi bir hedefimiz var. Misafirlerimizi Yenice ilçemizde Ihlamur Teras'ta misafir ettik. Daha sonra dernek olarak önemsedigimiz tren yolculugunu yaptik. Safranbolu'da gezinti oldu. Yörük köyünü gezdik. Konuklarimiz mutlu ayrildi, Safranbolu'yu çok begendiler." diye konustu.

Kaynak: AA