Sivas'ta Içme Suyunun Kalitesi 'Ozonlama Tesisi' Ile Artirilacak

Sivas Belediyesi, sehirdeki içme suyunun kalitesini artirmak amaciyla yapimina baslanan ozonlama tesisinde son asamaya gelindigini bildirdi.



Belediyeden yapilan açiklamaya göre, Vali Salih Ayhan, Belediye Baskani Hilmi Bilgin ve DSI 19. Bölge Müdürü Muharrem Çaglanci, Seyrantepe Mahallesi'ndeki insaat çalismalarini inceleyerek tesis hakkinda yetkililerden bilgi aldi.

Açiklamada görüslerine yer verilen Ayhan, kentte kesintisiz ve kaliteli içme suyu temini için kurumlarin yogun çaba gösterdigini aktardi.

Bilgin ise içme suyunun daha kaliteli hale getirilmesi için çalisma yaptiklarini aktararak, sunlari kaydetti:

"Geçen yil suyumuzun daha kaliteli hale getirilmesi, agir metaller ve organik atiklardan temizlenmesi noktasinda DSI Genel Müdürlügümüz ile görüsmemiz neticesinde ozonlama tesisinin ihalesi yapildi. Yaklasik 8 milyon lira ihale bedeliyle baslanan proje, 10 milyonu geçecek maliyetle bitme asamasina geldi. Ozonlama tesisi bittigi zaman Sivas'in kullandigi içme suyu daha kaliteli hale gelecek. Su sorunu yasanmamasi için de Pusat-Özen Baraji'ndan su takviyesi yapacagiz. Sayin Cumhurbaskanimizin talimatiyla bu proje de yatirim programina alindi. Insallah 2022'de de insa asamasina gelecegiz. Hemserilerimizin suyu daha dikkatli ve tasarruflu kullanmalarini, bu konuda hassasiyet göstermelerini rica ediyorum."

Ozonlama tesisi, su içerisinde kimyasal kalinti birakmamasi, düsük maliyet ve düsük isletme giderleriyle öne çikarken, yüksek oksidasyon gücü ile bakterilerin yok edilmesinde de en etkili yöntem olarak kullaniliyor.

Tesisin, yil sonunda hizmete alinmasi planlaniyor.

Kaynak: AA