Kültür Ve Turizm Bakani Ersoy'un Esi Pervin Ersoy Ile Sanatçilar Safranbolu'da

Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy'un esi Pervin Ersoy ile bazi sanatçi ve oyuncular, Karabük'ün UNESCO Dünya Mirasi listesinde bulunan tarihi evleri ile ünlü Safranbolu ilçesine geldi.

"Her Sehri Ünlüsüyle Geziyoruz Projesi" kapsaminda Safranbolu'ya Isin Karaca, Can Yapicioglu, Safa Sari, Ömer Faruk Çavus, Balçiçek Ilter, Mustafa Tayfun Özcan gibi taninmis isimler ve birçok gezginle gelen Ersoy, ilçede yarim asri askindir lokum üretimi yapan Imren Lokumlarinin gezi evine geldi.

Burada Karabük Valisi Fuat Gürel'in esi Özlem Aras Gürel, Safranbolu Kaymakami Mehmet Türköz'ün esi Sunel Öner Türköz ve Safranbolu Turizm Isletmecileri Dernegi Baskani Sebnem Urgancioglu Ergüder tarafindan karsilanan Ersoy ile beraberindekiler, kendileri için hazirlanan yöresel kina gecesini izledi.

Ersoy ve beraberindekiler, ilgiyle izledikleri kina gecesini sunanlar ile hatira fotografi çektirdi.

- "Katki saglayacagina inaniyoruz"

Ergüder, AA muhabirine yaptigi açiklamada, "Her Sehri Ünlüsüyle Geziyoruz Projesi"nin büyük bir proje oldugunu ve 81 ilin tanitimina katki sundugunu söyledi.

Bugün Zonguldak üzerinden Safranbolu'ya gelen Ersoy ve ünlüleri agirladiklarini belirten Ergünder, "Imren Lokum Gezievi'nde misafirlerimize güzel bir kina gecesi gösterisi sunduk. Yarin safran tarlasinda hasat olacak. Çok önemsedigimiz trenle Yenice turunu yapacagiz. Yenice'ye gidip trenle dönecegiz. Yörük köyü ve Safranbolu'nun tarihi yerleri gezilecek. Tanitim için gelen bütün gruplari çok önemsiyoruz. Katki saglayacagina inaniyoruz." diye konustu.

Kaynak: AA