Italyan Ortakli Fabrika Sivas'tan Asya Ve Avrupa'ya 'Hidrolik Ekipman' Ihraç Ediyor

Firmanin Yönetim Kurulu Baskani Eyüp Koç: 'Hedefimiz büyük. Sivas'ta en azindan yillik 5 milyon avro ihracat rakamina ulasmak istiyoruz'

GÖKSEL CÜNEYT IGDE - Sivas'ta endüstriyel alanda ve mobil araçlarda kullanilan makinelerin otomasyonunu saglayan hidrolik ekipmanlar üreten Italyan ortakli fabrika, iç piyasanin yani sira 5 ülkeye ihracat yaparak üretime güç katiyor.

Istanbul'da 21 yil önce "Otto Teknik" adi altinda kurulan firma, zamanla üretim kapasitesini genisleterek Ankara, Izmir ve Manisa'da grup fabrikalarini açti.

Iç ve dis piyasaya vinç, çöp kamyonu, süpürge, kar küreme makineleri gibi mobil araçlar ile endüstriyel alanda kullanilan cihazlarin otomasyonunu saglayan hidrolik parçalar üreten firma, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini nedeniyle Italya'da üretimini durduran bir müsterisiyle de Mart 2021'de Sivas'ta "Otto Hydraulics" ismiyle fabrika kurdu.

Organize Sanayi Bölgesi'nde 5 bin 850 metrekaresi kapali 10 bin metrekare alanda 15 milyon lira yatirimla kurulan Italyan ortakli fabrika, Haziran 2021'den itibaren seri üretime geçerek Italya, Ispanya, Sirbistan, Suudi Arabistan ve Iran'a ihracata basladi.

Firmanin Yönetim Kurulu Baskani Eyüp Koç, AA muhabirine, Sivas'ta 21 çalisanla çok kisa zamanda büyük isler basardiklarini belirterek, "Fabrika martta faaliyete geçti fakat tezgahlarin tam çalismaya baslamasi hazirani buldu. Bugüne geldigimizde 300 bin avro tutarinda bir üretim gerçeklesti. Hemen hemen bir o kadar da piyasaya satis yapildi." dedi.

Talepleri karsilamakta zorlandiklarini, daha simdiden gelecek yil için 1 milyon avroluk siparis aldiklarini vurgulayan Koç, "Hedefimiz büyük. Sivas'ta en azindan yillik 5 milyon avro ihracat rakamina ulasmak istiyoruz. Bizim grup olarak da ihracatimiz var. Istanbul'daki fabrikadan da yapilan ihracat buralara yakin seyrediyor." diye konustu.

- "Önümüzdeki günlerde Çin'e de ihracat yapilacak"

Koç, salgin sürecinin dünyada dengeleri degistirdigine dikkati çekerek, "Salginin baslamasiyla özellikle Avrupa için Çin'den Uzak Dogu'dan malzeme almak çok zorlasti. Nakliye çok sikinti olmaya basladi. Teslim süreleri çok uzadi. Dolayisiyla Anadolu'da yapacagimiz üretimlerin çok ciddi katki saglayacagini düsünüyoruz. Bu yil Sivas'tan Italya, Ispanya, Suudi Arabistan'a ve Iran'a sevkiyat yapildi. Sirbistan'a zaten düzenli bir sekilde yapiliyor. Önümüzdeki günlerde Çin'e de ihracat yapilacak." ifadelerini kullandi.

Ürettikleri hidrolik malzemelerin, mobil sektörde kullanilan araçlar ile endüstriyel boyuttaki tüm makinelerin otomasyonunu sagladigini anlatan Koç, söyle devam etti:

"Diger grup fabrikalariyla hem ülkemizde hem de dünya çapinda çok ciddi projelere imza atiyoruz. Örnegin ülkemizdeki sinir bölgelerinde zirhli araçlarin kamera sistemlerinin 5 metre yukariya, 2 metre disariya açilmasini saglayacak parçalar üreterek sinir duvarinin arkasinin gözetlenmesini kolaylastirdik. Ayrica Güney Kore'ye askeri uçaklarin bakimini kolaylastiracak hidrolik tripod yaptik."
Kaynak: AA