Büyük Önder Atatürk, Gölcük Ve Karamürsel'de Anildi

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 83. yilinda Kocaeli'nin Gölcük ve Karamürsel ilçelerinde törenlerle anildi.

Gölcük Anitpark'ta düzenlenen törene Kaymakam Cengiz Karabulut, Gölcük Deniz Ana Üs ve Garnizon Komutani Tugamiral Aziz Bakioglu, Belediye Baskani Ali Yildirim Sezer, Cumhuriyet Bassavcisi Tayfun Akbas, siyasi parti ve sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri ile vatandaslar katildi.

Atatürk Aniti'na çelenk sunulmasinin ardindan 09.05'te sirenler esliginde saygi durusunda bulunuldu. Bu sirada trafikte olan sürücüler, araçlarini durdurarak saygi durusuna geçti.

Törene katilanlar, daha sonra Istiklal Marsi okudu.

- Karamürsel

Karamürsel Hükümet Konagi önünde düzenlenen anma töreni, Atatürk Aniti'na çelenk sunulmasiyla basladi.

Saat 09.05'te sirenlerin çalmasiyla saygi durusuna geçildi, ardindan Istiklal Marsi okundu.

Karamürsel Alp Anadolu Lisesi ögrencileri de Karamürsel Kültür Merkezi'nde anma programi gerçeklestirdi.

Etkinlikte ögrenciler tarafindan hazirlanan Atatürk Orotoryosu sahnelendi, ilçedeki okullar arasinda düzenlenen "Atatürk" adli yarismalarda dereceye giren ögrencilere hediyeleri verildi.

Programa Kaymakam Osman Aslan Canbaba, Belediye Baskani Ismail Yildirim, Cumhuriyet Bassavcisi Cihat Karakaya, Ilçe Jandarma Komutani Burhan Demir, Ilçe Emniyet Müdürü Abdullah Tirpan, siyasi parti ve sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri ile vatandaslar katildi.

Kaynak: AA