AK Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal, IYI Parti'den Istifa Sürecini Anlatti Açiklamasi

'Ittifak ortaginiz, baska bir siyasi olusumla bir ortaklik daha kuruyorsa otomatikman bu da sizin bir ortakliginiz sayilir. IYI Parti'lilerin anlamak istemedigi ya da anlayip da islerine gelmedigi nokta bu'

AK Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal, IYI Parti'den istifa kararinda yerel seçim öncesi Manisa'da CHP'nin HDP ile ortaklik yapmasinin etkili oldugunu belirterek, "Ittifak ortaginiz, baska bir siyasi olusumla bir ortaklik daha kuruyorsa otomatikman bu da sizin bir ortakliginiz sayilir. IYI Parti'lilerin anlamak istemedigi ya da anlayip da islerine gelmedigi nokta bu" dedi.

Tamer Akkal, 28 Ocak 2019'da IYI Parti'den istifa ederek AK Parti'ye katima süreciyle ilgili gazetecilere yaptigi açiklamada, IYI Parti'nin, kurulus ilkelerine ve amaçlarina uygun hareket etmedigini, tabanini olusturan ülkücü ve Türk milliyetçisi camiaya cevap veremedigini ileri sürdü.

Seçim bölgesi olan Manisa'da CHP ile HDP arasinda ortaklik görüsmelerinden haberdar oldugunu, konuyu partisinin genel merkezinde milletvekilleri ve genel baskan yardimcilarinin katildigi toplantida dile getirdigini aktaran Akkal, parti yönetiminden gerekli tepkiyi alamadigini, bu nedenle partiden koptugunu aktardi.

Akkal, sunlari kaydetti:

"Ittifak ortaginiz, baska bir siyasi olusumla bir ortaklik daha kuruyorsa otomatikman bu da sizin bir ortakliginiz sayilir. IYI Parti'lilerin anlamak istemedigi ya da anlayip da islerine gelmedigi nokta bu. IYI Parti'yi kurarken hiç kimse bugünkü konumuna gelmesi için kurmadi. Sadece benim istifam degil bu süreç içerisinde kurucular kurulundan tutun da mevcut milletvekillerinden, il baskanlarindan ilk kuruldugu gündeki yöneticilerinden bir çok insanin bugün artik IYI Parti saflarinda siyaset yapmadigini görüyoruz."

IYI Parti'den ayrildiktan sonra bagimsiz milletvekili olmayi düsündügünü anlatan Akkal, AK Parti'de siyaset yapma firsati verdigi için Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ve partiye katilmasinda etkili olan Manisa Milletvekili Murat Baybatur'a tesekkür etti.

Kaynak: AA