Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi Dijital Tiri Yarin Erzurum'da Ziyarete Açilacak

Türkiye'nin milli, tarihi, kültürel, bilimsel ve teknolojik zenginliklerinin dijital sunumlarla anlatildigi Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi Mobil Iletisim Tiri, yarin Erzurum'da ziyarete açilacak.

Birçok kentte misafirlerini agirlayan Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi Mobil Iletisim Tiri, kentteki Havuzbasi Kent Meydani'na konuslandirildi.

Tirin 40 metrekarelik alani içerisinde harekete duyarli ekran, 3 boyutlu sanal kutu, yesil perde ve sihirli ayna gibi materyaller yer aliyor.

Özel olarak üretilen harekete duyarli ekran, hareket algilamasi sayesinde yanindan geçen ya da karsisinda duran kisinin hareketlerini animasyon olarak yansitiyor. Yine bu alana gelenler, sanal ortamda insansiz hava araci (IHA) ile uçus deneyimi yasiyor.

Tirdaki yesil perde ve 3 boyutlu sanal kutu alanlarinda yine birçok özelligi bir arada görecek ziyaretçiler, dijital tiri yarindan itibaren 10:30 ile 17:30 saatleri arasinda gezebilecek.

Türkiye’nin gelecek vizyonuna katkida bulunma amaciyla baslatilan proje kapsaminda dijital ve teknolojik deneyim ve uygulama alanlariyla donatilmis tir, 5 Kasim tarihine kadar ziyarete açik olacak.

Kaynak: AA