Kocaeli'de Sokak Kedileri Rengarenk Ahsap Evlerle 'Sicak Yuva'ya Kavustu

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde, bazi noktalara sokak kedilerinin soguktan korunabilmesi için rengarenk ahsap evler yerlestirildi.

Belediyeden yapilan açiklamaya göre, Kartepe Belediye Baskani Mustafa Kocaman'in önem verdigi sokak hayvanlari için ilçe genelinde konumlandirilan barinma ve beslenme noktalarinin sayilari her geçen gün artiyor.

Kartepe Ketenciler Mahallesi'nde olusturulan sokak hayvanlari sosyal donatilarinin ardindan ilçe genelinde bazi noktalara yemlik-suluk montaji yapildi.

Kartepe Kent Meydani ve Meselik Park'ta kurulan rengarenk ahsap evler, 50 kediye "sicak yuva" oldu. Parkta oynayan çocuklar da montaji yapilan kedi evlerindeki hayvanlarla yakindan ilgilendi.

Zabita Müdürlügüne bagli ekipler tarafindan kamu alanlari ve parklara yaklasik 500 kedinin, özellikle kisin soguktan korunmasi için kalabilecegi evler kurulmasi amaçlaniyor.

- "Minik dostlarimiza canimiz gibi bakacagiz"

Açiklamada görüslerine yer verilen Kartepe Belediye Baskani Kocaman, sokak hayvanlarinin korunmasina yönelik yaptiklarini projelerle ilgili bilgi paylasti.

Kedi evlerinin belediye ekipleri tarafindan üretildigini anlatan Kocaman, "Bir gün degil her gün sevgimize, sefkatimize, merhametimize ihtiyaçlari olan sevimli dostlarimiz için ilçemizin birçok noktasinda barinma ve beslenme noktalari olusturduk. Bakimlarinin ve tedavilerinin sevgiyle yapilacagi Rehabilitasyon ve Tedavi Merkezimizin insaat çalismalarini da en kisa zamanda bitirecek. Kartepe Belediyesi olarak minik dostlarimiza canimiz gibi bakacagiz." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA