Baskentte, Afyonkarahisar'da Düzenlenecek '3. Uluslararasi Turizm Ve Lezzet Festivali' Tanitildi

UNESCO tarafindan Türkiye'nin üçüncü "gastronomi sehri" ilan edilen Afyonkarahisar'da 14-17 Ekim'de düzenlenecek "3. Uluslararasi Turizm ve Lezzet Festivali"nin tanitimi yapildi.

Bir otelde düzenlenen tanitim toplantisinda, katilimcilara basta "Kral Midas'in Son Yemegi" olmak üzere Afyonkarahisar'a özgü çesitli lezzetler sunuldu.

Toplantinda konusan Afyonkarahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Müdürü Ihsan Akar, katilimcilari Afyonkarahisar'da düzenlenecek festivale davet etti.

Festivalin Kurumsal Iletisim Yönetmeni Akif Alatas ise Türkiye'de bu zamana kadar yapilmis en büyük turizm ve lezzet festivalini yapmaya aday olduklarini söyledi.

Afyonkarahisar Profesyonel Asçilar Dernegi Baskani Hamza Kalkan da tanitim toplantisinda servis edilen yemekler hakkinda bilgi verdi.

- Yemek yarismalari düzenlenecek

Afyonkarahisar Motor Sporlari Merkezinde 14-17 Ekim'de düzenlenecek etkinlige, Afyonkarahisar Valiligi ve Belediye Baskanligi ev sahipligi yapacak.

Afyonkarahisar yöresel lezzetlerinin tanitimi ve uygulamali anlatimi, turizm ve gastronomi üzerine bilimsel panel ve söylesiler, yemek yarismalari, cografi isaretli ürünler üzerine workshop ve sunumlarin yapilacagi etkinlikte, kadin kültür evlerinin çalismalari da sergilenecek.

Etkinlige, turizm ve gastronomi alaninda basarilar elde etmis akademisyen ve uzmanlarin yani sira turistik tesis yatirimcilari ile isletme sahiplerinin katilmasi bekleniyor.

Kaynak: AA