'Tek Konsantrasyonum Istanbul'a Çok Önemli Hizmet Yapan Büyüksehir Belediye Baskani Olmak'

Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu, "Cumhurbaskanligina aday olacak misiniz?" sorusu üzerine, “Tek konsantrasyonum Istanbul’a çok önemli hizmet yapan büyüksehir belediye baskani olmak. Bizim duydugumuz ve dinledigimiz 2 kiymetli ses vardir. Bir tanesi CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu ve bir tanesi de IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener. Süreci onlar yönetiyorlar" dedi.

'Tek Konsantrasyonum Istanbul'a Çok Önemli Hizmet Yapan Büyüksehir Belediye Baskani Olmak'
Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu, bugün aksam saatlerinden havayolu ile memleketi Trabzon’a geldi. Havalimaninda partililer tarafindan karsilanan Imamoglu, daha sonra bir otelde basin mensuplari ve partililerle bulustu.

“TÜRKIYE’MIZIN BIR DÖNÜSÜME IHTIYACI VARDIR”

Toplantida basin mensuplarinin sorularini yanitlayan Imamoglu, "Istanbul’u birakip Cumhurbaskanligina aday olacak misiniz?" sorusu üzerine, “Tek konsantrasyonum Istanbul’a çok önemli hizmet yapan büyüksehir belediye baskani olmak” dedi.

Türkiye’nin bir dönüsüme ihtiyaci oldugunu kaydeden Imamoglu, "Siyasi liderler yorumlarini yapar, yollarini çizer, yönlerini ortaya koyar. Elbette bizim duydugumuz ve dinledigimiz 2 kiymetli ses vardir. Bir tanesi CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu ve bir tanesi de IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener. Süreci onlar yönetiyorlar. Türkiye’mizin bir dönüsüme ihtiyaci vardir. Dün bile Istanbul’da yasadiklarimiz bunun isaretidir. Lokomotif iki siyasi parti görevini en iyi sekilde yapmaktadir. Bizimde su an bir görevimiz var dünyanin en güzel kenti, Avrupa’nin en büyük kenti olan Istanbul’a hizmet etmek. 16 milyonun belediye baskaniyim. Trabzon’un yetistirdigi ilk Istanbul belediye baskaniyim" dedi.



“VALIMIZIN VERECEGI KARARIN SONRASINDA KAMUOYUNU BILGILENDIRIRIM”

"Istanbul Büyükada’daki Sehir Hatlari Vapur Iskelesi’nde bulunan Türkiye Gençlik Vakfi (TÜGVA) Adalar Ilçe Temsilciligi’nin Istanbul Büyüksehir Belediyesi (IBB) tarafindan tahliye edilmek istenmesiyle" ilgili soru üzerine Imamoglu, süreci takip ettigini belirterek, "Bugün Valilikte görüsmeler yapildi. Istanbul Valisi ile yüz yüze görüsmemiz oldu. Bu görüsmemizde hukukun masada görüsülmesi fikrine karar verdik. Hukukun görüsülmesi adina benim temsilcilerimde görevlendirilen vali yardimcisi ve vali temsilcileri toplanti yaptilar. Toplantinin sonucu bana iletildi. Toplantinin sonucu geregi Istanbul Valimiz Ali Yerlikaya’nin beni arayacagini iletildi. Nezaketen sayin Valimizin beni arayana kadar basina bir bilgi vermeyi uygun görmüyorum. Valimizin verecegi kararin sonrasinda kamuoyunu bilgilendiririm. Su an beklemedeyim" seklinde konustu.



"TAKSILERDE TAHMIN EDEMEYECEGINIZ, AKLINIZIN ALMAYACAGI BIR RANT ALANI OLUSMUS DURUMDA"

Istanbul’da taksi hizmetlerinin kalitesiz oldugunu vurgulayan Imamoglu, "Istanbul’da yasanan birçok olumsuzlugun belki de en siradaki örneklerinden biri de taksi meseledir. Istanbul’da dünyanin metropolleri arasinda kisi basi en az taksi düsen sayiya sahibiz. Bunun derhal düzeltilmesi lazim. Net ifade edeyim dünyanin oldukça yeteri kadar sehrini gezmis bir belediye baskani olarak belki de en kalitesiz taksi hizmetlerinden biri Istanbul’da var. Bunun düzelmesi için hem sayi artisina hem hizmet düzeni olusturulmasina ihtiyaç var. Biz 5 bin taksi ilave yapilmasini öngördük. Raporlarda bu var. Su anda UKOME’de iktidar adina ret oyu veren kisi bu sayinin artmasi noktasinda 2017’de yayinlanan rapora imza atan Istanbul Büyüksehir adina yetkili kisi. Ayni kisi iktidar adina ret veriyor. Biz bu 5 bin taksiyi satmiyoruz. Büyüksehir Belediyesi olarak isletmeyi taahhüt ediyoruz. Kaliteli isletecegiz. Taksici esnafini gelir ve çalisma saati açisindan mutlu edecegiz. Ayni düzenin diger taksilerde de olmasini istiyoruz. Tahmin edemeyeceginiz, akliniz almayacagi bir rant alani olusmus durumda. Bu sistem pandemi sonrasi artisla bizim görev aldiginiz günden bugüne neredeyse yüzde 100 plaka fiyati artmis durumda. Plaka degeri 3 milyonun üzerinde. Taksinin degeri 200 bin lira bile degil. Ne yazik ki kiralayan hizmet veren esnaf zor durumda para kazanamiyor. Plaka sahibi takir takir fahis fiyatlarla kirasini aliyor. Yine o plaka sahibi yatirimci bir avuç insan satarsan ’evet’ deriz, ama kiralamana karsiyiz. Bu rant ayagini Istanbul’da çikar odakli kurulan bir avuç insanin çabasini bertaraf edecegiz. Ama bugün ama yarin çok yakin zamanda bunu göreceksiniz" ifadelerini kullandi.

"KURDUGUM YA DA KURACAGIM HER ILISKIYI KI DERECESINI DE BEN BILIRIM, BEN PLANLARIM"

Bir basin mensubunun "HDP ile sicak iliskileriniz var. Trabzon’un HDP ile iliskileri sicak degil. Bu iliskinizi Trabzon sosyolojisi ile nasil baglastirabiliyorsunuz?" seklindeki sorusu üzerine Imamoglu, hiçbir iliskisinin siyasi karsiligi olmadigini belirterek, "Sizin tahmin ettiginiz durumda degil. Kurdugum ya da kuracagim her iliskiyi ki derecesini de ben bilirim, ben planlarim. Insani bir iliski neden sicak geldi onu bilemem. Kurumsal iliskilerin tek sarti vardir. Vatanimizin ve milletimizin birligi, beraberligi, bütünlügü bayragimizin dimdik ayakta durusu. 84 milyon insanimiz durusu tek bir tanesinin bile hukuksuzluga ugramayacagi bir ülke var etme konusuna katki sunmakla alakalidir. Hiçbir iliskimin siyasi karsiligi yoktur. Bugüne kadar popülizm ile siyaset yapmadim. Birilerinin suyuna giderek de siyaset yapmadim. Inandigim dogrudan da vazgeçmedim. Bütün haksizliga ragmen annemin ve babamin bana verdigi ahlakli dilimi hiç bozmadim. Bu yönümle bilinmemi isterim. Kanunen ülkenin siyasi partisi olan ve TBMM’yi dahi yöneten, bireyi olan bir siyasi parti ile yaptigim makul siyasi görüsmelerin Trabzon kentinde vatanini milletini bayragini sevenlerin garibine gitmeyecegini düsünüyorum” dedi.

(Ozan Köse/IHA)
Kaynak: İHA